Decizia Tribunalului Timiș în dosarul șefei de la Finanțele Publice, reținută de...

Decizia Tribunalului Timiș în dosarul șefei de la Finanțele Publice, reținută de DNA pentru luare de mită

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a judecat, astăzi, solicitarea DNA de arestare preventivă a Lucicăi Golban, șefa Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, reținută, ieri, pentru luare de mită.


Conform procurorilor, aceasta ”a primit de la reprezentantul unui om de afaceri suma de 3.000 lei pentru ca o cerere de atribuire a codului de înregistrare în scopuri de TVA (document fără de care societatea nu putea să își desfășoare activitatea), să fie admisă și rezolvată cu celeritate, în condițiile în care societatea respectivă figura cu datorii la bugetul de stat în valoare de peste 100.000 lei, neîndeplinind condițiile rezolvării favorabile a cererii.Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș”.

Lucica Golban a primit banii într-o plasă pe holul instituției de la Stoiana Găman, o contabilă care a colaborat cu DNA după ce anterior a fost pusă sub acuzare pentru trafic de influență. Aceasta i-a cerut unui om de afaceri 60.000 euro susținând că-i va rezolva probleme de la Finanțele Publice. Găman a fost trimisă în judecată alături de Zaher Iskandarani într-un dosar de înșelăciune cu un prejudiciu de 42 de milioane de lei.

După audieri, Tribunalul Timiș a decis ca Lucica Golban să fie cercetată în libertate sub control judiciar. DNA va contesta decizia, ultimul cuvânt urmând să-l aibă Curtea de Apel Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.