Deputat PNL de Timiș: “Dragnea dă ordine Guvernului să scape corupții de...

Deputat PNL de Timiș: “Dragnea dă ordine Guvernului să scape corupții de pușcărie, în timp ce mii de absolvenți de liceu îngroașă cozile la granița de vest”

0
DISTRIBUIȚI

Semnal de alarmă tras de un deputat PNL de Timiș. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, susține că în timp ce “Dragnea dă ordine Guvernului să scape corupții de pușcărie, mii de absolvenți de liceu îngroașă cozile la granița de vest”. Parlamentarul, care este și coordonatorul Comisiei de Educație din PNL, se referă la tinerii care nu au promovat BAC-ul în sesiunea de toamnă și își propun să plece la muncă în străinătate.

„La o rată de promovare de nici 27% în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, avem mii de tineri care se văd în imposibilitatea continuării studiilor, cât și în imposibilitatea găsirii unui loc de muncă la un nivel salarial care să le asigure independența financiară. Cea mai apropiată soluție este îngroșarea rândurilor celor care s-au văzut nevoiți să-și facă un rost peste graniță”, subliniază liberalul.

Marilen Pirtea le bate obrazul celor din Guvernul PSD-ALDE pentru faptul că nu și-au arătat intenția de a identifica soluții pentru ca tinerii care nu au promovat examenul de Bacalaureat să fie sprijiniți pentru sesiunile următoare sau să li se pună la dispoziție, pentru cei care n-au capacitatea necesară, trasee alternative în pregătire profesională.


„Prioritățile Guvernului nu sunt și cele ale românilor. Agenda publică este făcută de un singur om, a cărui unică preocupare este dizolvarea mecanismelor anticorupție. Guvernul nu mai lucrează pentru românii cinstiți, ci este preocupat de binele corupților. În tot acest timp, mulți dintre acești tineri părăsesc țara, iar cei care rămân se zbat în sărăcie”, consideră Marilen Pirtea.

În final, deputatul PNL de Timiș precizează că ar fi nevoie de un pachet complex de măsuri care să vină în sprijinul tinerilor care nu promovează Bacalaureatul. „Asta înseamnă că elevul trebuie să fie în centrul politicilor educaționale. Înseamnă o flexibilizare, o remodelare a traseului educațional, astfel încât școala să pună în valoare capacitățile fiecărui elev. Exemple de succes sunt numeroase în țările dezvoltate. Trebuie doar identificate acele măsuri care se pliază pe specificul socio-economic al României. Nu are nimeni pretenția rezolvării problemelor peste noapte, însă nimic din activitatea actuală a guvernului nu indică o minimă intenție de a corecta neajunsurile acestui sistem rigid”, a afirmat Marilen Pirtea.

Liberalul mai atrage atenția că, dincolo de măsurile la nivel de sistem de învățământ, sunt cazuri critice în care intervenția responsabililor din educație trebuie să fie imediată, făcând referire la județele unde procentele de promovare la Bacalaureatul de toamnă au fost de 15%, precum Giurgiu și Ilfov.

În judeţul Timiş, promovabilitatea în sesiunea de toamnă a bacalaureatului a fost de 26%. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.