Deputatul Marian Cucșa: Managementul prost este de vină pentru situația deficitară în...

Deputatul Marian Cucșa: Managementul prost este de vină pentru situația deficitară în care se află Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș, l-a atacat, astăzi, pe Nicolae Robu, considerând că este de vină pentru situația delicată în care se află Primăria Timișoara din punct de vedere financiar. Parlamentarul de Timiș a precizat că primarul nu ar mai trebui să acuze Guvernul că nu dă bani și că municipalitatea nu ar avea niciun proiect depus pe fonduri europene.

“Știm cu toții managementul prost al primarului Nicolae Robu în ceea ce privește banul timișorenilor. Știm de situația deficitară din Timișoara, știm că nu prea mai are bani, că e într-o situație critică, că nu se mai pot plăti lucrări și Nicolae Robu a încercat să găsească tot felul de scuze, că Guvernul nu-i dă bani, ba mai mult a găsit și acea chestiune destul de ciudată, că nu s-au primit banii de anul trecut de la furtună și că din cauza aceasta ar fi într-o situație delicată. Banii au venit la Primăria Timișoara. Nu, managementul prost e de vină. Nicolae Robu a mai acuzat Guvernul de nenumărate ori că nu sprijină, că nu poate să acceseze fonduri, nu are niciun proiect depus pe fonduri europene”, a precizat Marian Cucșa.

Deputatul ALDE a vorbit și despre cei 6,6 milioane de lei pe care Primăria Timișoara i-a primit în urma rectificării bugetare și a afirmat că speră ca banii să nu fie cheltuiți pe “fantezii de-ale primarului”.

“Dovadă că Guvernul sprijină municipiul Timișoara este și ultima recitficare bugetară, prin care Primăria Timișoara a primit 6,6 milioane de lei, o sumă foarte mare.


Sperăm ca acești bani să fie folosiți pe chestiuni importante ale orașului, nu pe fantezii de-ale primarului. Mai mult de atât, știți că prin Guvern, Primăria Timișoara poate să acceseze fonduri pentru achiziționarea autobuzelor electrice în oraș. Ați văzut o filmare celebră de pe net cu cetățeni ai Timișoarei, viitoare capitală culturală europeană, împingându-se să intre în mijlocul de transport în comun, ca pe vremea răposatului. Nu se poate așa ceva într-un municipiu ca Timișoara. Dar din partea Guvernului s-a dovedit de nenumărate ori că Timișoara are sprijin, mă bucur că și prin eforturile mele ca parlamentar și al restul colegilor care susținem proiectele Timișoarei, este important pentru noi să se dezvolte Timișoara. Nu au nicio vină timișorenii că managementul Primăriei Timișoara e defectuos și primarul duce orașul în zona în care l-a dus în ultimii ani”, a mai declarat Marian Cucșa.

În ultimele luni, Primăria Timișoara a avut probleme în ceea ce privește plata angajaților STPT, dar și a facturilor către E.ON a Colterm. Nicolae Robu a explicat ca dificultățile financiare ale primăriei au apărut și din cauză că municipalitatea a trebuit să plătească în jur de 20 de milioane de lei pentru acoperirea daunelor provocate de furtuna violentă din toamna anului trecut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.