Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu, în prima zi de şcoală: Omul „şcolat” va avea...

Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu, în prima zi de şcoală: Omul „şcolat” va avea mult mai multe posibilităţi în viaţă. Să nu înţelegeţi că toată lumea trebuie să aibă studii superioare FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-430654886">

E aglomeraţie mare în piaţeta din faţa Şcolii Gimnaziale nr. 30 din Timişoara. Aproape două mii de copii care încep astăzi şcoala s-au strâns la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Lor li s-au alăturat părinţii sau bunicii, plini de emoţii. Micuţii au în mână flori şi sunt nerăbdători să îşi revadă colegii şi profesorii.

Sunt 1.823 de copii care vor studia, în acest an şcolar, la Şcoala Gimnazială nr. 30 din zona Soarelui. Freamătul lor se aude chiar de la intrarea în şcoală, acolo unde, pe trepte, se află conducerea unităţii, primarul Nicolae Robu şi consilierul local PSD, Dan Idolu.
Cei doi politicieni – unul liberal, altul social-democrat – au schimbat, colegial, câteva replici, apoi au ascultat imnul României.

În deschidere, Nicolae Robu le-a transmis părinţilor un mesaj inedit. „Vă rog, stimaţi părinţi să le asiguraţi copiilor dumneavoastră cele mai bune condiţii, pentru că în societatea de astăzi şi cea de mâine, educatia va juca un rol din ce in ce mai important. Omul «şcolat» va avea mult mai multe posibilităţi în viaţă. Şi când spun «omul şcolat» am în vedere toate formele de pregătire. Să nu înţelegeţi că toată lumea trebuie să aibă studii superioare. Este o înţelegere greşită asupra lucrurilor. Societatea românească are nevoie de buni meseriaşi, de buni funcţionari, fără studii superioare. La fel, în egală măsură, nevoia de oameni cu studii superioare. E important ca fiecare să ne facem datoria la locul nostru de muncă, de manifestare. Nu este atât de important ce facem, ci cum facem, să facem bine ceea ce este în sarcina noastră (…)”, a fost mesajul lui Nicolae Robu pentru părinţi.

Directorul unităţii le-a spus celor prezenţi că Generală 30 este şcoala cu cel mai mare număr de clase pregătitoare din întreaga ţară. „Părinţi, bunici, elevi, dascăli păşesc încă o dată într-un nou an şcolar în şcoala noastră, îi primim cu emoţie, îi primim cu căldură, îi primim cu toată încrederea. Şcoala noastră este o şcoală vie, este o şcoală care are porţile întotdeauna deschise şi care vă primeşte întotdeauna cu mult drag, a declarat prof. Mihaela Şora, directorul şcolii.

În context, Nicolae Robu a spus că acele „containere” în care vor învăţa copiii în acest an şcolar au condiţii „excepţionale”. E vorba de şase clase şi două containere cu grupuri sanitare. „De la an la an numărul elevilor creşte, noi ne tot străduim să asigurăm condiţii ca şcoala să se facă numai de dimineaţă în oraşul nostru, dar asta a devenit o imposibilitate câtă vreme numărul de elevi este într-o creştere de la an la an la şcolile care şi-au creat un bun nume. Degeaba avem noi spaţii excedentare pe la periferii, la şcoli unde, din păcate, rezultatele nu au făcut ca acele şcoli să fie şi ele atractive, acolo unde părinţii doresc să îşi dea copiii la şcoală avem lipsă de spaţii. Ei bine, în acest caz, am venit cu ceva inovativ pentru Timişoara. Avem şase clase excepţionale, în nişte construcţii modulare. Li se spune «containere». Când auzim spunându-se că învaţă copiii în «containere», nu suntem prea satisfăcuţi, dar vă asigur că aceste clase sunt excepţionale, sunt spaţii de pregătire excepţionale, din toate punctele de vedere”, a spus Nicolae Robu în faţa publicului.

Primarul a mai precizat că estimează că în următorii până la trei ani, la Generală 30 se vor mai construi încă două noi corpuri de clădire, fiind deja parcursă toată documentaţia pentru un proiect în acest sens, pentru accesarea fondurilor europene.

GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.