Doctorul indian care cântă în Timișoara

Doctorul indian care cântă în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Actualul membru al formației timișorene The Weekend Bandits s-a născut în oraşul indian Bangalore și a ajuns în Timişoara cu 16 ani în urmă. A absolvit Facultatea de Medicină, dar s-a concentrat mai mult pe latura artistică. Și asta pentru că a fost „contaminat“ încă din fragedă pruncie de microbul numit „muzică“, pe care l-a dobândit datorită tatălui său, care i-a făcut cunoștință cu principalul instrument de percuție al muzicii clasice indiene, tabla.

„Provin dintr-o familie creştină şi când eram mic cântam în Biserică. Tatăl meu nu a fost muzician dar îi plăcea tabla și îmi arăta cum se cântă la acest instrument. După ce am ajuns în România am început să învăţ să cânt la chitară, la clape, la tobe. Am fost autodidact, am învăţat din tutoriale puse pe Youtube. Printr-un concurs de împrejurări, la un moment dat a trebuit să cânt cu vocea într-o biserică din Timişoara. Am mai făcut nişte cursuri de voce cu nişte muzicieni englezi care au venit pe acolo“, spune Benson Joel.

De la biserică la club

Acum nouă ani, la sugestia unui prieten, Benson a ieșit să cânte într-un club din Timișoara şi chiar dacă prima sa reprezentaţie n-a fost una tocmai de succes, s-a încăpăţânat să persevereze. De-a lungul anilor, artistul a cântat în numeroase formule prin diverse cluburi timișorene și a pus bazele la un moment dat unei trupe care s-a numit Exiled Band. Încet – încet, indianul „exilat“ în Timișoara a lăsat cântările din biserică în favoarea aparițiilor în cluburi și și-a creat o bază de fani, care l-au ajutat să se perfecționeze. Deși a încercat de mai multe ori să pună bazele unei formații, Benson nu a reușit deocamdată acest fapt, „vina“ fiind aceea că nu a reușit să dea peste oameni potriviți. În ceea ce privește viața de noapte a Timișoarei, artistul este de părere că lumea s-a schimbat mult în ultimii ani în orașul nostru și alături de „bumtzi – bumtzi” apreciează mai mult cântările live.

„Mă aflu de 16 ani în Timișoara și în acești ani s-au schimbat multe în viața de noapte aici.  Sunt mai multe party-uri decât mai demult, dar eu am îmbătrânit și nu mai ies așa de mult precum o făceam mai demult. Încet – încet lumea se schimbă, tot mai mulți apreciează muyica live sau acustică. Lumea nu vrea numai bumtzi – bumtzi, vrea să asculte și ceva frumos.


Am vrut de mai multe ori să-mi fac o trupă dar am avut ghinion. Toți cei cu care am cântat au plecat la un moment dat. Unii plecau pentru alte proiecte, alții se pocăiau. Așa am ajuns la concluzia că mai bine îmi fac eu piesele singur. Visul meu e să fac piese și pentru anul viitor vreau să scot un album care să reprezinte povestea mea. Vreau să fie un disc acustic dar să aibe și o amprentă orientală. Cu instrumente exotice din India sau Africa, colecționez asemenea instrumente“, spune Benson Joel.

Începând din luna martie a acestui an, indianul stabilit de 16 ani în orașul nostru face parte din formația The Weekend Bandits, grup alături de care a susținut câteva recitaluri apreciate de melomani.

„Am fost sunat de Răzvan Munteanu, care mi-a spus că vrea să colaboreze cu mine la un nou proiect muzical. Am venit în formație alături de Francis B. Mozes (n. n. – „americanul“ formației, născut în Suedia și crescut în Minneapolis) și ne-am integrat foarte bine în această formulă. Nu știu ce am adus eu nou în trupă, poate faptul că am un stil de a face un cover după cum îmi place mie, cu groove-uri deosebite, cu filmul meu“, spune Benson Joel.

Experiențe utile

Grație faptului că este îndrăgostit de muzică și repetă zilnic câteva ceasuri, aparițiile lui Benson în Timișoara au căpătat tot mai mult „cheag“. Chiar dacă la începutul șederii sale în orașul nostru, Benson a avut parte de câteva „priviri ciudate” datorită faptului că e indian, per ansamblu artistul consideră că lumea din Timișoara nu are „apucături“ rasiste.

„Nu am avut niciodată probleme în Timișoara fiindcă sunt indian. Poate la început, când am venit la Timișoara, unii se uitau mai altfel la mine sau nu vorbeau. Dar, nu a fost nimic deranjant, lumea e tolerantă aici. Dealtfel oriunde mergi în lumea asta, unii se uită ciudat la tine. Ca să fiu sincer și la mine în oraș în India dacă vine cineva din Timișoara…lumea se uită ciudat. Vis-a-vis de aparițiile mele, am prins încredere. Înainte era doar o zdrăngăneală, eram chitarist ritmic. Acompaniam. Am repetat mult și acum nu mi-e frică, știu să cânt și la chitară electrică. Înainte mi-era frică că o să greșesc, acuma nu mai am această temere“, spune Benson Joel.

După ce și-a încercat norocul la concursul de talente X Factor în trecut, recent Benson Joel a participat și la concursul Vocea României, unde a avut parte de câteva lecții cât se poate de folositoare în cariera sa de artist.

„Am participat acum trei sau patru ani la concursul X Factor, dar atunci nu eram pregătit pentru un asemenea concurs. Acum am ajuns la Vocea României printr-o preselecție. M-a ajutat această apariție. Am învățat unde greșesc, ce fac bine și ce nu, chestii de care nu mi-am dat seama până acum. De exemplu, obișnuiam să cânt cu privirea în jos. Am învățat că trebuie să te uiți în ochii publicului, nu în jos la pedale. Am mai făcut vocalize și alte lucruri care mă ajută să mă mișc pe scenă. A fost o experiență interesantă“, spune Benson Joel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.