Drone, roboți și imprimante 3D, admirate de timișoreni la campusul Nokia. Compania...

Drone, roboți și imprimante 3D, admirate de timișoreni la campusul Nokia. Compania a deschis un „garaj” destinat inovării FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1676967695">

Sute de copii și nu numai au luat cu asalt, aseară, campusul Nokia din Timișoara. Compania a fost, pentru prima dată, gazda expoziției interactive “Noaptea Cercetătorilor Europeni”. La eveniment au fost invitați să participe și peste 40 de expozanți din diferite domenii, care au pus la dispoziția publicului larg cele mai noi descoperiri din activitatea lor. Timișorenii au putut admira roboți, imprimante 3D, vehicule ghidate automat, sisteme de diagnosticare bazate pe inteligența artificială, telescoape sau drone.

Tot aseară, timișorenii de toate vârstele au putut vizita Nokia România Garage, un spațiu de aproape 250 de metri pătrați care reunește un laborator, o sală de conferințe și o zonă creativă, care a fost deschis oficial în cursul zilei. “Evenimentul s-a concentrat în jurul inovării, pentru că am inaugurat în mod oficial Nokia România Garage. Este un spațiu destinat inovării, este un spațiu în care invităm alături de noi oameni din ecosistem. Ce înseamnă ecosistem? Înseamnă elevi, studenți, profesori, parteneri, colaboratori din mediul economic. Găsim împreună proiecte comune, le dezvoltăm și unele dintre ele sperăm să ajungă și în zona de business”, ne-a declarat Florin Ciocan, ecosystem manager Nokia România.

În cadrul Nokia România Garage, aseară, timp de cinci ore, timișorenii au văzut cele mai recente proiecte dezvoltate de companie din domenii ca telecomunicații, robotică sau obiecte și orașe inteligente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.