Elevi din trei zone din Timișoara vor merge la școală cu minibuzele....

Elevi din trei zone din Timișoara vor merge la școală cu minibuzele. De ce a fost luată această decizie

0
DISTRIBUIȚI

Sute de elevi care învață la trei școli aflate în centrul Timișoarei vor merge la cursuri cu minibuzele achiziționate de primărie. Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că acest lucru se va întâmpla probabil peste două săptămâni, după ce Societatea de Transport Public Timișora va reuși să angajeze câțiva șoferi.

“Vom face ceea ce ne-am propus din 2015, așa cum este scris în referatul care a inițiat procesul de achiziție a acelor minibuze Mercedes. Și anume: vom face transport școlar. Așteptăm să se materializeze un proces de angajare de șoferi și probabil în vreo două săptămâni vom avea încă patru șoferi angajați și atunci vom putea să facem ceea ce ne-am dorit de foarte multă vreme, și anume din 2015. Cele 13 minibuze sunt venite demult, după cum v-am informat, și mi s-a adus la cunoștință că săptămâna viitoare ne vor fi furnizate și ultimele șapte. Prin urmare, vom fi în posesia a 20 de minibuze Mercedes, foarte confortabile, foarte bune, cu consum mic, nepoluante și câteva dintre ele le vom folosi pentru transportul școlar.


Cum vom face? Pentru început nu putem din lipsă de șoferi, noi am și fi făcut asta demult dacă am fi și avut mai mulți șoferi la STPT. Acum vom demara cu trei curse, una va pleca din zona Dacia, una din Calea Șagului și una din cartierul Soarelui”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, reprezentanții municipalității urmează să anunțe exact punctele unde trebuie să se prezinte elevii și unde vor fi duși. Pentru început, au fost stabilite cele trei zone, dar este posibil să fie efectuate modificări.

“Evident că elevii vor fi duși la liceele din centru, pentru că vrem să degrevăm zona centrală pe cât posibil de ceea ce o aglomerează. Vom începe cu aceste trei zone. Vom da detaliile pe parcursul săptămânii viitoare, pentru că așa cum am spus, repet, să fiu corect înțeles, peste două săptămâni estimăm că vom avea angajați cei patru noi șoferi și atunci vom putea să folosim trei dintre ei în acest scop. Un al patrulea trebuie să intre pe traseele deficitare. Vom constata care e cererea și ne vom adapta cererii. Asta nu înseamnă că dacă așa începem, așa vom și continua. Ne adaptăm realităților. Zona din Dacia este cu o densitate mare a populației, și de aceea ne-am gândit ca unul din minibuze să plece de acolo și respectiv elevii vor fi duși înapoi din punctele din care vor fi luați”, a detaliat Nicolae Robu.

Conform primarului Timișoarei, fiecare minibuz are o capacitate de 40 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.