Elevii de la încă o școală de elită din Timișoara vor învăța...

Elevii de la încă o școală de elită din Timișoara vor învăța în containere donate de o multinațională

0
DISTRIBUIȚI

Peste 100 de elevi care sunt înscriși la o altă școală de elită din Timișoara vor fi nevoiți să învețe în containere. Este vorba de Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, una dintre cele mai aglomerate unități de învățământ din oraș, care duce lipsă de spațiu.

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de la sediul PNL Timiș, că în acest moment se lucrează la realizarea platformei betonate din curtea clădirii de pe str. Gheorghe Doja, unde vor fi amplasate opt containere. Șase vor fi transformate în săli de clasă, iar celelalte două în grupuri sanitare. Containerele vor fi donate de reprezentanții Continental Automotive. Asta deși, în primăvara acestui an, Nicolae Robu s-a „războit” cu cei de la fabrica Continental Anvelope, care doresc să construiască încă o hală în zona Pădurii Verzi.

„La Liceul «Grigore Moisil» se realizează acum o platformă betonată în curtea locației de pe str. Gheorghe Doja, în spatele clădirii de pe str. Gheorghe Doja, unde funcționează anumite clase ce țin de Liceul “Grigore Moisil”. Acolo se realizează o platformă betonată pe care vor fi postate opt containere, care vor fi donate de firma Continental Automotive, în urma demersurilor pe care subsemnatul le-am făcut pe lângă conducerea acestei companii.


Vor fi șase săli de clasă acolo și două containere servesc pentru grupuri sanitare. Exact cum se întâmplă la Școala Generală Nr. 30, condițiile oferite de aceste containere sunt excepționale. Multă lume când aude spune că am ajuns așa rău, să învețe copiii în containere? Ar trebui să avem cât mai multe astfel de containere, pentru că realmente ele sunt excepționale”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, înainte de începerea noului an școlar, au fost efectuate lucrări de reparații în unsprezece unități de învățământ. Și anume, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 31, Grădinița Franz Lukas, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 38, Grădinița cu Program Normal Nr. 16, Școala Gimnazială Nr. 26, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, în clădirea unde a fost internatul, Grupul Școlar Tudor Tănăsescu, unde funcționează Liceul de Arte Plastice, Liceul Grigore Moisil, în care au fost intervenții de reparații de mobilier, la terenul de sport și la gard, Colegiul Tehnic Ion Mincu, unde va funcționa o parte din Liceul „Nikolaus Lenau”, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde au fost intervenții de hidroizolație la acoperiș, și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 23.

„Au mai fost 53 de intervenții de tip remediativ făcute în regim de avarie la diverse unități școlare”, a conchis Nicolae Robu.

Vă reamintim că și aproximativ 150 de elevi de la Școala Generală Nr. 30, aflată în zona Soarelui, vor învăța în șase containere, începând cu data de 10 septembrie. Primăria Timișoara a plătit aproximativ 100.000 de euro pentru ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.