Eliminare dramatică pentru ASU Poli, în 16-imile Cupei României. Alb-violeții au fost...

Eliminare dramatică pentru ASU Poli, în 16-imile Cupei României. Alb-violeții au fost eliminați la loviturile de departajare GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1159364708">

Calificată pentru al treilea sezon consecutiv în șaisprezecimile Cupei României, ASU Politehnica Timișoara a ratat șansa de a avansa în competiție, fiind învinsă la loviturile de departajare de Sepsi Sfântu Gheorghe. A fost 1-1 după 120 de minute, însă echipa venită din Covasna a avut nervii mai tari de la punctul cu var și a obținut calificarea.

Nu au trecut nici măcar zece minute de la startul partidei, iar Karnitski, unul dintre mijlocașii centrali ai oaspeților, a văzut cartonașul galben pentru o intrare dură asupra lui Bedea, omul din banda stângă a Politehnicii Timișoara. Favoriți pentru calificarea în optimi, prim-divizionarii au fost cei care au deschis scorul la o fază în care Murariu, portarul alb-violeților, a rămas întins pe gazon. Hadgany, căpitanul celor de la Sfântu Gheorghe, a avut o primă șansă, iar Prosser, colegul său din avanposturi, a urmărit bine mingea și a împins-o în plasă.

Replica a venit de îndată. Plămadă a fost aproape să profite de o gafă a defensivei vizitatorilor, însă, chiar dacă a fost din postura de singur cu goalkeeper-ul Fejer, nu l-a putut învinge. Stupoarea a fost prelungită la aceeași fază, după ce Velici, la care a ajuns mingea respinsă de Fejer, a reluat pe lângă cu poarta goală. Totuși, golul egalizator avea să cadă cum nu se putea mai bine, adică exact înainte de pauză. Ignea, de la aproximativ 25 de metri, a catapultat balonul în vinclul porții lui Sepsi și a stabilit scorul pauzei, 1-1.

În partea secundă meciul a „înghețat”, iar ocaziile de poartă au început să fie tot mai rare. O parte dintre cei aproximativ 700 de spectatori care s-au hotărât să îndure frigul în această seară de la mijlocul săptămânii, au renunțat să o mai facă și pentru minutele de prelungire, cumva iminente după modul în care s-a desfășurat cea de-a doua secvență.

Bănică, intrat pe parcurs la Politehnica Timișoara, a avut o șansă importantă în prima repriză de prelungiri, însă Fejer s-a opus. Echipa calificată să se decidă la loviturile de departajare, nu însă înainte ca Nouvier, din fază fixă, să le dea emoții mari gazdelor, trimițând puțin alături.

Coandă a ratat pentru alb-violeți, la fel a făcut și Cojocaru, în timp ce oaspeții au fost fără greșeală de la punctul cu var. La gazde au transformat loviturile de pedeapsă Bănică și Bozian, în vreme ce pentru vizitatori au marcat Hadnagy, Nouvier, Rus și Drăghici. Aventura Politehnicii Timișoara în acest sezon de Cupa României a fost oprită astfel de Sepsi Sfântu Gheorghe.

*

Cupa României, 16-imi
Timișoara, stadionul „Dan Păltinișanu”, 25 septembrie, ora 19.00

ASU Politehnica Timișoara – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-2* (1-1) (’43, Ignea / ’17, Prosser).

Politehnica Timișoara: Murariu — Bilia (c.), Nicolescu, Coadă, Cojocaru — Lazea, Vidrășan — Bedea (’82, Bănică), Ignea (‘111, Miholca), Plămadă (’82, Bozian) — Velici (’67, Ghinescu). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Sepsi Sfântu Gheorghe: Fejer — Dodoi, Ursu, Rus, Ștefan — Velev (’57, Vașvari), Karnitski, Mensah (’92, Nouvier), Hamed (’84, Simonovski) — Prosser (’76, Drăghici), Hadgany (c.). Antrenor: Eugen Neagoe.

Arbitri: Marian Balaci (Dr. Tr. Severin) — Florin Păunesc (Râmnicu Vâlcea), Daniel Hulubei (Vaslui). Rezervă: Mircea Ardelean (Arad).

Cartonași galbene: Bilia / Karnitski

Observatori: Nicolae Grigorescu (Timișoara), Călin Orbonaș (Ilia).

*după loviturile de departajare

Foto: Virgil Simionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.