EXCLUSIV Consilier personal al primarului Robu, fals în declarații în formă continuată....

EXCLUSIV Consilier personal al primarului Robu, fals în declarații în formă continuată. Cum a explicat tovarășul de chefuri al interlopilor încălcarea legii

0
DISTRIBUIȚI

Ioan Nasleu, căruia mai toată lumea îi spune ”Ionuț”, consilierul personal al primarului Timișoarei (care are printre atribuții activitatea Corpului de Control Intern și Antifraudă și „problemele de securitate” din oraș) și președintele Consiliului de Administrație de la Piețe SA, a încălcat legea, constant, de ani de zile, semnând în fals declarațiile de interese pe care le-a depus. Acesta a mințit atât când a fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, cât și de când este omul de încredere al primarului.

Conform declarațiilor de interese semnate de Nasleu în 2012 și 2013, când era la ANRP, și cea din 2016 de la primărie, acesta a declarat ca este asociat unic la SC Primus Expert SRL, companie care este radiată în septembrie 2017. În 2017 și 2018, acesta a susținut că nu este asociat sau acționar la nicio societate comercială ”cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal privind falsul în declarații”. Conform Codului Penal, falsul în declarații se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani.

În realitate, în toate această perioadă, Nasleu a fost și este, conform datelor de la Registrul Comerțului, asociat în alte trei societăți comerciale care nu apar trecute în niciuna din declarațiile de interese ale omului de încredere al primarului Nicolae Robu – Compagnia Investimenti Europea SRL Timișoara, SC Braibanato SRL Timișoara și SC K1 Official Romania SRL București.

Compagnia Investimenti Europea a fost constituită, în 2006, inițial ca societate pe acțiuni având ca acționari trei firme din Italia – Co.Ven.Co SRL din Verona Cadidavid – 25%, Compagnia Investimenti Veronese SRL cu sediul în Verona – 25%, Im.Ma.Gi SRL din Verona – 47%, Ioan Nasleu – 2% și Cornelia Iosub – 1%, capitalul social fiind de 25.000 euro și având ca principal obiect de activitate – activități ale holdingurilor. Nasleu apărea și în comisia de cenzori. În 2008, firma se transformă în societate cu răspundere limitată, acționarii păstrându-și cotele deținute inițial. În SC Braibanato SRL, Ioan Nasleu este acționar unic, firma cu obiect de activitate principal de activitate închirierea de mașini fiind înființată în 2006 și aflându-se în procedura insolvenței. SC K1 Official Romania SRL a fost înființată în 2014 de Nasleu împreună cu Florin Sora, sfătuitorul primarului fiind și administratorul societății.

Contactat de PRESSALERT.ro și întrebat de ce nu a trecut în declarațiile de interese cele trei firme, Nasleu a afirmat: ”sunt toate în lichidare.


Nu există, nu sunt asociat în nicio firmă. Verificați mai bine. Majoritatea sunt închise”. Când a fost întrebat de Compagnia Investimenti Europea, care este activă, acesta a susținut: ”da. Am 1%. Mai verificați o dată (când i-am spus că are 2%, n.a.). O seară bună. Altceva mai doriți?”. Când a fost întrebat dacă nu consideră că a comis o infracțiune în momentul în care a trecut în declarația de interese informații false, acesta a început să ridice tonul ”Am uitat. Restul sunt închise. Vedeți, verificați o dată. Așa cum ai făcut și cu motocicleta mea, care ai zis că e Harley și e pe nu știu ce firmă și ai fost în eroare. Mai țineți minte? Specificați și asta. Mai verificați o dată că ați fost în eroare de mai multe ori. Că tot înregistrați tot, să dați și asta. Mulțumesc. O seară bună”.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că omul de încredere al primarului Robu se plimba cu un BMW care aparținea firmei Danyflor, care are contracte de milioane de euro cu Primăria Timișoara pentru prinderea câinilor fără stăpân, ulterior Nasleu agresându-l verbal pe fotoreporterul site-ului. Deși a câștigat doar 1.975 lei pe lună, conform declarației de avere din 2016, Nasleu a petrecut o vacanță de lux în Caraibe și a dat ”vina” pe nașul său milionar din America. Nasleu este în Consiliul de Administrație de la Retim pentru că primarul Robu a susținut că este unul dintre oamenii ”în care am încredere”. Nasleu a absolvit Facultatea de Teologie, a fost ofițer SRI, senator al PRM, trecând apoi la PNL. Fostul ofițer SRI este apropiat de Teodor Tuducan, consăteanul său din comuna cărășeană Obreja, prietenul lui Nicolae Robu, care a obținut construirea ilegală a benzinăriei de pe Calea Lugojului. După ce PRESSALERT.ro a dezvăluit că Nasleu este tovarăș de chefuri cu interlopul Lucian Boncu, condamnat în primă instanță în două dosare penale și implicat în scandaluri din lumea interlopă din Timișoara, primarul Nicolae Robu i-a luat apărarea, susținând că ”Nasleu mai face anumite greșeli, dar cred că sunt minore. Printre care asta, la masă cu oameni dubioși. Cred că trebuie să ținem seama că nimeni nu e perfect. Poate într-o mică măsură îmi afectează imaginea publică, dar îmi asum. Încă am de unde să pierd”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.