Expoziție de afișe la Typopassage Timișoara: peste 90 de postere create de...

Expoziție de afișe la Typopassage Timișoara: peste 90 de postere create de designeri și artiști consacrați de pretutindeni din lume

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara va fi gazda unei expoziții de afișe din întreaga lume derulată sub genericul The Tolerance Travelling Poster Show, vernisajul acesteia urmând să aibă loc vineri, 5 octombrie.

Proiectul a fost inițiat de designerul grafic și ilustratorul newyorkez Mirko Ilić în 2017. Expoziția prezintă peste 90 de postere create de designeri și artiști consacrați de pretutindeni din lume, fiecare lucrare exprimând vizual înțelegerea toleranței în limba maternă a autorului. Colecția este prezentată în spații publice și nu în galerii de artă, deoarece scopul ei constă nu numai în expunerea lucrărilor, ci și în reunirea și conectarea vizitatorilor.

Expoziția este deschisă în perioada 5 octombrie – 5 noiembrie 2018, în toate spațiile Typopassage din Timișoara: TypeYard U5 & TypoAtelier (Piața Unirii 5), Typopassage (Pasaj Pod Mitropolit Andrei Șaguna), TypoLejer (str. Laszlo Szekelyi 1) și TypoCafe (str. Eugeniu de Savoya 5).

Vineri, 5 octombrie, de la ora 21, la TypeYard U5 (Piața Unirii nr.


5, Timișoara) va avea loc vernisajul The Tolerance Poster Show, cu curatorii Mirko Ilić (New York) și Ovidiu Hrin (Timișoara) și un live performance susținut de Obiect + Opening party with Mr. H, evenimentul fiind inclus în Noaptea Albă a Galeriilor 2018.

Sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 11 va avea loc un tur ghidat al spațiilor ce găzduiesc expoziția Toleranc, iar de la ora 16 – o conferință susținută de Mirko Ilić (graphic designer și ilustrator, SVA New York, Mirko Ilić Corp.).

Duminică, 7 octombrie, de la ora 16, TypopassageTM găzduiește The Design of the Dissent, conferință și micro-expoziție în avanpremiera proiectului „Mad(e) in Romania”, organizat de Asociația Contrasens.

Mirko Ilić este un ilustrator și designer grafic născut în fosta Iugoslavie. Din 1986 trăiește și lucrează la New York, unde predă Ilustrație la cursurile de master ale Școlii de Arte Vizuale din New York și conduce studioul de design grafic Mirko Ilić Corp, specializat în design editorial și identitate vizuală. A fost director artistic al Time Magazine International Edition și al secțiunii Op-Ed de la The New York Times. Lucrările lui au fost selectate în colecțiile muzeelor Smithsonian Institute, MoMA și SFMOMA. Mirko Ilić este co-autor al mai multor cărți, dintre care amintim The Anatomy of Design, Stop Think Go Do, Lettering Large, Presenting Shakespeare și Head to Toe: The Nude in Graphic Design împreună cu Steven Heller și The Design of Dissent alături de Milton Glaser.

Typopassage Timișoara este un micro-muzeu neconvențional dedicat artei tipografice, lansat în 2011 ca prima extensie internațională a Typopassage Viena. Expozițiile, conferințele și atelierele TypopassageTM propun un dialog între scena autohtonă de design grafic și nume consacrate la nivel international, în scopul promovării valențelor culturale ale designului grafic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.