Fabricat în Timișoara: Petre Ionuțescu și Daniel Dorobanțu au lansat albumul Cartea...

Fabricat în Timișoara: Petre Ionuțescu și Daniel Dorobanțu au lansat albumul Cartea de Piatră

0
DISTRIBUIȚI

Muzicienii Petre Ionuțescu și Daniel Dorobanțu au lansat un album nou, compus din 14 piese audio, ce poate fi ascultat aici.
Materialul a fost înregistrat live, în timpul unui concert susținut de către cei doi artiști în Mănăstirea Sfânta Maria din Radna, aflându-se, din punct de vedere stilistic, la intersecția dintre ambient, modern clasical și jazz. Cartea De Piatră creează o atmosferă înălțătoare, care ghidează ascultătorul într-o călătorie interioară, urmând un drum lin, lipsit de primejdii.


Deși albumul e alcătuit din numeroase compoziții spontane, o parte din piese își găseşte inspirația în muzica sacră europeană: Hildegard von Bingen și Giovanni Pierluigi da Palestrina.

Direcția de electronic și ambiental este specifică lui Daniel Dorobanțu, care a acoperit zona de electronics și visuals, iar influențele jazz îi sunt atribuite lui Petre Ionuțescu, care, de această dată a performat la trompetă, dar și clape. Echilibrul între cei doi artiști, cât și simbioza muzicală își au originile într-o prietenie și o colaborare fructificate timp de mulți ani, cei doi făcând parte din grupul de artă sincretică Thy Veils.

Cartea De Piatră reprezintă un exemplu de storytelling muzical, ce invită la reflexie și are darul de a calma și inspira. Urmează a fi lansată partea videografică a albumului. Până atunci, vă invităm să călătoriți pe undele sunetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.