„Facem fain” la ElectroRuga: prima ediție a festivalului care și-a propus să...

„Facem fain” la ElectroRuga: prima ediție a festivalului care și-a propus să amestece vechiul și noul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1550380510">

Sub șăgalnicul motto „FacemFain“, la sfârșitul săptămânii trecute la Buzad a avut loc prima ediție a festivalului ElectroRuga, „un mix ideal de tradiție și actual”, după cum spuneau organizatorii evenimentului desfășurat într-un peisaj de poveste, aflat la poalele Dealurilor Lipovei.

Distracția a început sâmbătă după amiază la scena principală, unde au evoluat rând pe rând artiști cunoscuți din patrie și nu numai, printre care s-au numărat Nopame, Baba Dochia, MC Xander, B.A.U., The Herbalizer, Enei, Spectrasoul sau JFB. La capitolul muzical spectatorii au mai avut parte de Iuresh Stage unde s-a ascultat muzică cât se poate de energică dar și o scenă cât se poate de interesantă numită Mix Stage, unde cei prezenți au avut ales între muzică populară și techno în cadrul unui inedit Silent Disco Party(cu căști).

În incinta Școlii Vechi din Buzad (care a fost construită în 1913 și a fost închisă din 1985, din lipsa numărului minim de copii) sâmbătă muzica a fost asigurată din van-ul VRTW prin Ufe și Bully, iar duminică au venit „la putere“ DJ-ii old school ca Zoltan Varga, Erick Szasz, Mr. H, Newgotti, Dudu (AnonimTM), Mighty Boogie, K-lu sau NotSoCommonDj. Pe scena mare, duminică seara cel mai mare succes l-a avut Taraf de Caliu, iar în cadrul spectacolului lor publicul s-a angrenat într-o veritabilă horă care a definit cât se poate de bine conceptul de „nou versus vechi“ inițiat de organizatorii festivalului.

ElectroRuga a inclus și un proiect cultural inclus în cadrul Festivalului Internațional de Pământ „Regio Earth” România sub genericul „Despre pământ. Oameni și casele lor din Banat”, sub forma unei campanii de conștientizare a potențialului caselor rurale din pământ. În perioada 27 – 31 august, casa Taverna din satul Buzad, a fost gazda unor ateliere în cadrul cărora s-a realizat o tencuială decorativă cu rol de pictură murală pe fațada unei case de pământ. Tot aici s-au experimentat diverse tehnici tradiționale și s-a construit un pavilion deschis comunității din Buzad.

La fața locului a existat și o alee a producătorilor locali care și-au ademenit mușterii cu fel și fel de mâncăruri tradiționale iar câțiva spectatori s-au cazat cu corturile direct în curtea unor localnici. Cele două zile petrecute în natură, în care spectatorii s-au deconectat de realitatea cotidiană (la fața locului neexistând semnal la telefonul mobil) au fost apreciate pe deplin de cei prezenți, iar ElectroRuga s-a terminat cât se poate de inedit cu un concert susținut de formația Subcarpați luni dimineața de la ora 8! Conform organizatorilor, în prima zi de festival la fața locului au participat peste 1.200 de spectatori.

Foto: ElectroRuga

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.