Faimoase piese româneşti rearanjate pentru instrumente clasice indiene răsună la Timişoara. Cine...

Faimoase piese româneşti rearanjate pentru instrumente clasice indiene răsună la Timişoara. Cine sunt artiştii care le vor interpreta FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„West meets East – Povestea continuă” revine pe scenele româneşti cu un turneu menit să apropie orientul de occident prin muzică, în spiritul consacrat cu mai bine de jumătate de secol în urmă de violonistul Yehudi Menuhin, cel mai strălucit elev al lui George Enescu, şi sitaristul Ravi Shankar, un alt monstru sacru al muzicii. Turneul va avea loc în patru oraşe din România şi va începe la Timişoara, concertul fiind programat în 3 octombrie, ora 19:00, la sala Capitol.

La cea de-a doua ediţie din România, programul propune o întâlnire inedită între muzica românească şi cea clasică a Indiei, în interpretarea reputatului violonist Alexandru Tomescu, alături de care vor fi prezenţi Udhai Mazumdar la tabla (percuţii indiene), Sânziana Mircea la pian, Rohan Dasgupta la sitar (instrument tradiţional cu coarde ciupite) şi Bhaskar Das la bansuri (flaut din bambus).

Ca element de noutate, o mare parte a programului din acest an include cunoscute piese româneşti rescrise şi rearanjate pentru instrumente clasice indiene, într-o nouă sonoritate şi o interpretare inedită, la vioară şi instrumente muzicale indiene.


Programul va include lucrări de Ravi Shankar, George Enescu şi ragas-uri indiene ancestrale, cântate în India de pe vremea Vedelor până în prezent.

Ravi Shankar

„A fost o adevărată provocare să mă alătur lui Udhai Mazumdar şi colegilor săi din India în tuneul de anul trecut; am fost impresionat nu doar de complexitatea şi noutatea muzicii, ci mai ales de faptul că simţeam cu toţii că le călcam pe urme lui Yehudi Menuhin şi Ravi Shankar, la exact o jumătate de secol distanţă. Muzica lui George Enescu a fost perfect integrată întregului proiect şi vine să pună într-o lumină neaşteptată operele marelui nostru compozitor.

Yehudi Menuhin

Ediţia de anul acesta vine cu multe piese noi şi surprinzătoare, care cu siguranţă vor entuziasma publicul” spune violonistul Alexandru Tomescu. Udai Mazumdar a adăugat: „Sunt onorat să duc mai departe demersul iniţiat de maestrul meu, Ravi Shangar. Timp de 50 de ani a fost un mare gol. Au mai avut loc unele proiecte punctuale în câteva ţări occidentale dar acesta este primul din Europa de Est”.

Biletele pot fi procurate pe www.eventbook.ro , www.eventim.ro , www.biletmaster.ro , www.myticket.ro , la librăriile Cărtureşti sau la casieria filarmonicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.