Festivaluri pe toate gusturile în vestul țării. Delicatese, muzică și „Plăcintă’ntinsă ca...

Festivaluri pe toate gusturile în vestul țării. Delicatese, muzică și „Plăcintă’ntinsă ca pă la noi”

0
DISTRIBUIȚI

Oraşul Deva găzduieşte, din 12 septembrie, un festival mai puţin obişnuit, care va fi o premieră pentru capitala judeţului Hunedoara. Este vorba de festivalul racilor şi al fructelor de mare, organizat de Taverna Racilor Herăstrău, care va avea loc în Piaţa Cetăţii. Timp de cinci zile, mai ales locuitorii din zona de vest a ţării se vor putea delecta cu sutele de kilograme de raci, scoici, calamari, creveţi hamsii şi alte delicatese marine, aduse direct din Grecia, care vor fi gătite în piaţa oraşului. Festivalul începe astăzi la ora 16:00, iar în zilele următoare, până duminică, se va desfăşura între orele 12:00 şi 23:00.

Din 13 septembrie, ora 17:00, încep Serbările Cetăţii la Caransebeş, cu un spectacol omagial „Doina Banatului”, prilejuit de împlinirea a 76 de ani de existenţă a acestuia.


Mai multe evenimente, printre care schimbul de gardă, înălţarea drapelelor, mânuirea armelor, lansarea unor salve de tun sau parada cavalerilor şi a domniţelor vor avea loc în faţa primăriei oraşului, după care, în parcul Teiuş, va avea loc deschiderea oficială a serbărilor. Timp de trei zile, locuitorii Caransebeşului dar şi turiştii vor avea prilejul de a admira lupte ale cavalerilor, dansuri medievale sau acrobaţii cu foc, care amintesc de vremurile Evului Mediu. Sâmbătă, de la ora 18:00, va începe cea de-a IV-a ediţie a Galei Muzicii Folk iar duminică, de la ora 19:30, vor urca pe scenă Kaira, Robert Botezan & Band (Vocea României), Alexandra Ungureanu & Band şi Direcţia 5. Copiii vor avea parte de un parc de distracţii, iar cei mari sunt aşteptaţi de terasele de la care nu vor lipsi preparatele la grătar, dulciurile şi băuturile răcoritoare.

Un nou eveniment va avea loc în 16 septembrie, ora 11:00, şi la Căsoaia, unde se va organiza atelierul de gastronomie tradiţională „Plăcintă’ntinsă ca pă la noi”. Pe lângă descoperirea reţetei de preparare a tradiţionalelor plăcinte întinse, vizitatorii vor avea prilejul să admire şi expoziţii de pictură sau artizanat, să participe la prezentări de carte şi să se bucure de un spectacol folcloric susţinut de grupul Sânzienele şi ansamblul Busuiocul.

Surse foto: mesagerulhunedorean.ro, aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.