Florin Silviu Ursulescu, Costin Petrescu și Nelu Stratone au inițiat un maraton...

Florin Silviu Ursulescu, Costin Petrescu și Nelu Stratone au inițiat un maraton de întâmplări muzicale desfășurat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Florin Silviu Ursulescu, Costin Petrescu și Nelu Stratone au inițiat un maraton la Timișoara

Având în vedere că trăim într-o țară în care cele mai vândute cărți sunt cele de bucate, decizia de a programa trei lansări de cărți muzicale într-un singur weekend în Timișoara nu a fost cea mai inspirată. Maratonul literar propus de editura Casa de pariuri muzicale ce a inclus evenimente desfășurate vineri și duminică la Librăria Două Bufnițe, sâmbătă la Scârț Loc Lejer și duminică seara la Reflektor Venue a adus în fața melomanilor câteva cărți care nu ar trebui să lipsească din colecția niciunui meloman, prezentate de „trei grei“ ai scenei: Florin Silviu Ursulescu, Costin Petrescu și Nelu Stratone. Din păcate, interesul melomanilor pentru cărțile lansate a fost sub așteptări, chiar dacă discuțiile derulate în cadrul celor trei seri de amintiri muzicale au fost cât se poate de interesante. Poate pe viitor, organizatorii de asemenea evenimente vor lua în considerare faptul că e mai bine să pui la cale un singur eveniment „mare“ cu promovare adecvată și care are toate șansele să se transforme într-un real „happening“ pentru scena muzicală locală decât să îngesui patru lansări în decursul unui singur sfârșit de săptămână…

Revenind la maraton, printre cărțile care au fost prezentate publicului timișorean s-a numărat „Între Phoenix şi …Le Corbusier, în dialog cu Costin Petrescu“, volum lansat la Book Fest, care constituie un dialog extrem de interesant între ex bateristul formației Phoenix și jurnalistul de rock Nelu Stratone, autorul faimoasei cărți „Rock sub seceră şi ciocan”.

„Mă bucur că ne întâlnim în acest club impresionant , Reflektor Venue, căruia îi urez viață lungă.


Le mulțumesc lui Cosmin Cosma, editorul care a inițiat acest filon muzical și lui Florin Silviu Ursulescu și Nelu Stratone, doi domni cu care mă cunosc demult. Să nu-l uităm nici de Doru Ionescu, datorită căruia avem o istorie bine conturată cu ceea ce s-a făcut în perioada veche. Cartea e structurată în câteva părți esențiale. Prima este dedicată activității mele cu formația Olympic 64, în care eu m-am format. Din nefericire din acea perioadă a rămas doar single-ul Cântic de haiduc/Ziua bradului de noapte. Sunt povești interesante care țin de acea perioadă, inclusiv anecdotica celor două festivaluri la care am participat. O altă perioadă este cea a Phoenixului, unde am petrecut câțiva ni foarte concentrați și care este perioada mea de suflet“, a declarat Costin Petrescu, duminică seara la Reflektor Venue.

„De-a lungul timpului am reușit să îmi fac mulți prieteni aici și m-am simțit timișorean deși n-am locuit mai mult de o lună de zile la Timișoara. Formația Phoenix reușea la momentrul respectiv să lanseze un curent foarte interesant inițiat din zona folclorică. Primele două albume ale lor, dacă apăreau la momentul respectiv și pe piața extarnă, aveau mult mai mare succes. Dar astea erau condițiile. Costin ne oferă în cartea lui o lungă descriere a perioadei adolescenței, perioada Phoenix dar și amănunte despre perioada sa de arhitect la Paris“, a declarat Nelu Stratone, în cadrul aceluiași eveniment. Florin Silviu Ursulescu a dezvăluit faptul că nu a mai fost în Timișoara de 40 de ani și a răspuns pe larg întrebărilor adresate de cei din public.

Pe lângă cartea „Între Phoenix şi …Le Corbusier, în dialog cu Costin Petrescu“, în cadrul serilor de colecție muzicală s-au lansat și volumele „Stratonelu (un rocker atipic) Nelu Stratone în dialog cu Florin-Silviu Ursulescu“ și „FSU Florin-Silviu Ursulescu în dialog cu Doru Ionescu“. La fața locului cei interesați au putut achiziționa și celelalte cărți din colecția muzicală a editurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.