Fost deputat PNL de Timiş, interesat de o candidatură la europarlamentare

Fost deputat PNL de Timiş, interesat de o candidatură la europarlamentare

0
DISTRIBUIȚI

Fost deputat PNL de Timiş şi preşedinte al filialei judeţene, Cristian Buşoi se numără printre cei care vor să candideze la alegerile europarlamentare de anul viitor. Anunţul a fost făcut ieri seară de preşedintele PNL, Ludovic Orban.

În PNL, cei care doresc să se înscrie în cursa pentru europarlamentare îşi pot depune candidaturile până în 1 octombrie, a anunţat Ludovic Orban.

„Aștept cu interes candidaturi. Și-au anunțat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureșan, Cristian Bușoi, Marian Marinescu, cam aștia candidează”, a declat liderul PNL, la Realitatea TV.

Cristian Buşoi a fost deputat PNL de Timiş în perioada 2004-2007, apoi europarlamentar pentru mai multe mandate.


Şi în prezent este membru PE. El a condus şi filiala PNL Bucureşti. La momentul schimbării sale din funcţie au existat informaţii potrivit cărora Buşoi a acceptat să demisioneze din fruntea filialei, urmând să fie răsplătit cu un loc eligibil pe lista pentru europarlamentarele din 2019.

Ludovic Orban a mai spus că Vasile Blaga ar reprezenta „o candidatură puternică, pe care eu o privesc cu ochi buni” şi că, deocamdată, nu şi-a exprimat intenţia de a candida la europarlamentare fostul preşedinte al partidului, Crin Antonescu.

Vasile Blaga a fost senator PDL (din feb. 2015 PNL) de Timiş în legislatura 2012-2016 şi a candidat, ulterior, pentru încă un mandat, dar a pierdut în faţa contracandidatului său de la USL, Matei Suciu. Blaga a obţinut 25,37% din voturi, în timp ce candidatul USL a avut un scor de peste 50%.

Vasile Blaga s-a retras din viaţa politică în urmă cu aproximativ doi ani, dar a revenit în iulie când a convocat la sediul central al PNL mai mulţi lideri din partid să discute despre „unitatea din PNL”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.