Grevă de avertisment la Filarmonica Banatul. De ce a început un concert...

Grevă de avertisment la Filarmonica Banatul. De ce a început un concert cu o întârziere de o oră

0
DISTRIBUIȚI

Surpriză neplăcută pentru mai mulți timișoreni care și-au cumpărat bilet pentru concertul simfonic susținut în această seară la Filarmonica Banatul. Spectacolul a început cu o oră întârziere, și asta pentru că mai mulți angajați ai instituției au organizat o grevă de avertisment. Astfel, acesta s-a desfășurat între orele 20.00 –22.00, deși ar fi trebuit să înceapă la ora 19.00.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Filarmonicii Banatul din Timișoara, ai cărui membrii sunt nemulțumiți de comportamentul pe care-l are directorul instituției, Ioan Gârboni. De altfel, potrivit reprezentanților sindicatului, s-a ajuns la această măsură “în urma eșuării tuturor încercărilor de soluționare a conflictului de muncă, care există de foarte mult timp între noi și direcțiunea instituției noastre. Sperăm ca acțiunile noastre disperate să sensibilizeze autoritățile locale și mulțumim anticipat publicului timișorean pentru susținere”.

Timișorenii care și-au cumpărat bilete pentru concertul simfonic din această seară au fost informați, pe perioada desfășurării grevei de avertisment, că cei care nu au dorit să aștepte o oră și-au putut recupera contravaloarea biletului de la casieria instituției. Câțiva timișoreni au și renunțat să mai participe la concert, nemulțumiți că au fost puși să aștepte.

Un reprezentant al Sindicatului Filarmonicii Banatul ne-a declarat că în cazul în care Primăria Timișoara nu “va lua atitudine”, în data de 5 octombrie angajați ai instituției vor intra în grevă generală. “Situația s-a denaturat foarte mult. Toate Filarmonicile din țară sunt alături de noi și vor trimite scrisori de solidaritate Primăriei Timișoara, iar în 5 octombrie vor purta banderole”, ne-a declarat reprezentantul sindicatului.

Conflictul dintre o parte dintre angajații Filarmonicii Banatul din Timișoara și directorul Ioan Gârboni este unul mai vechi.


În trecut, salariații nemulțumiți au purtat banderole albe în timpul unui concert, în semn de protest față de modul în care Gârboni se comportă cu ei.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.