Încă un proiect pe hârtie: teren de fotbal cu gazon sintetic, la...

Încă un proiect pe hârtie: teren de fotbal cu gazon sintetic, la Timișoara. Cine îl face

1
DISTRIBUIȚI

teren fotbal

Timișoara va avea un teren de fotbal cu gazon sintetic modern, în următorii ani. Decizia de a realiza o astfel de bază sportivă îi aparține Federației Române de Fotbal, aceasta urmând să fie construită pe un teren care aparține municipalității.

În acest sens, în următorul plen, consilierii locali vor vota un proiect de hotărâre privind aprobarea “asocierii încheiate între Municipiul Timişoara şi Federaţia Română de Fotbal în vederea realizării obiectivului «Construire teren de fotbal cu suprafaţă de gazon sintetic pentru antrenament şi joc»”.

Concret, baza sportivă modernă ar urma să fie realizată pe un teren aflat în proprietatea municipiului Timișoara, situat în zona Stadion – str. Cerna, și care are o suprafață de 39.133 mp. În proiectul de hotărâre se arată că terenul va fi utilizat “pentru desfășurarea activităților fotbalistice de bază, în special pentru selecția, pregătirea pentru antrenamente și jocuri amicale/oficiale, necesare formării și dezvoltării sportive a tinerelor talente”.

În urma semnării acestui contract de asociere, Primăria Timișoara se angajează să elaboreze, printre altele, documentația tehnico-economică necesară realizării investiției, să efectueze lucrări de construcții-instalații aferente fazei de execuție pentru infrastructura de bază-suport a terenului, precum și alte amenajări necesare, drenaj, împrejmuiri, instalații de apă-canal, instalații electrice, sistem de iluminat-nocturnă, anexe cu vestiare, dușuri și grupuri sanitare.

De asemenea, Federația Română de Fotbal se angajează să asigure pe cheltuiala proprie lucrările aferente fazei de execuție a suprafeței de joc, să doteze și să monteze covorul de gazon sintetic, care să fie omologat la nivel FIFA de două stele, să asigure materialele auxiliare de întreținere a suprafeței de joc sintetice, pentru punerea în funcțiune a terenului și dotarea cu porți de fotbal profesionale.


Ca urmare a semnării acestui acord, FRF va avea dreptul de utilizare gratuită a bazei sportive pentru antrenamente, jocuri oficiale sau amicale ale echipelor naționale.

La finalul lucrărilor efectuate de FRF, baza sportivă va intra în proprietatea municipiului Timișoara, prin contract de donație, iar primăria va trebui să administreze și să întrețină terenul. Durata contractului de asociere va fi de zece ani.

Deocamdată nu se știe valoarea investiției și nici când vor începe lucrările.

1 COMENTARIU

  1. Ooo cit ne bucuram de aceasta nou realizare a primatului.Asa,asa in ciuda sa le faca la cei care patineaza (patinoar special) in Parcul Copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.