Începe lupta oficială pentru şefia PSD Timiş. Până acum, nimeni nu şi-a...

Începe lupta oficială pentru şefia PSD Timiş. Până acum, nimeni nu şi-a anunţat intenţia de a candida

0
DISTRIBUIȚI

Social-democraţii timişeni îşi pot depune, de mâine, candidatura pentru şefia PSD. În organizaţia judeţeană condusă interimar de Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş, vor avea loc alegeri până cel târziu în 30 octombrie. Până acum, niciun membru nu şi-a anunţat intenţia de a candida.

Înscrierile pentru şefia PSD Timiş vor avea loc până în 10 octombrie. Calendarul alegerilor va fi stabilit mâine, în şedinţa Comitetului Executiv PSD Timiş, atât pentru conducerea judeţeană a partidului, cât şi pentru organizaţiile locale, acolo unde este cazul. „Pot să vă spun doar că eu nu candidez (n.r, pentru conducerea PSD Timiş”, a declarat astăzi pentru PRESSALERT.ro, secretarul executiv al PSD Timiş, Adrian Negoiţă.

Alegerile pentru judeţ vor avea loc între 10 şi 30 octombrie. „Este o normă de reprezentare, de delegaţi, în funcţie de mai multe criterii: numărul de membri, rezultate la ultimele alegeri… Va fi cel puţin un reprezentant din fiecare organizaţie.


Mâine stabilim toate detaliile”, a explicat Negoiţă.

Până atunci, până în 10 octombrie, social-democraţii trebuie să organizeze alegeri în 13 organizaţii locale din judeţ. Este vorba despre organizaţiile PSD din Traian Vuia, Jimbolia, Pădureni, Liebling, Făget, Sânnicolau Mare, Cenad, Ghizela, Recaş, Ştiuca, Parţa, Fibiş şi Maşloc. „Sunt două aspecte. Vorbim de organizaţii conduse interimar sau de organizaţii în care a trecut termenul legal de doi ani. Conform Statutului, în organizaţiile locale alegeri au loc din doi în doi ani. Însă majoritatea organizaţiilor în care vor avea loc alegeri are conducere interimară”, a mai spus Negoiţă.

Filiala judeţeană a primit deja de la Bucureşti ghidul tehnic pentru organizarea alegerilor. Călin Dobra a declarat, la începutul lunii septembrie, că nu ştie dacă va mai candida pentru şefia PSD Timiş. În urmă cu două zile, mai mulţi primari PSD din judeţ, dar şi câţiva consilieri s-au întâlnit cu Victor Ponta, liderul Pro România, iar, în cadrul discuţiilor, Dobra a fost criticat de cei prezenți, sfatul lui Ponta pentru nemulțumiți fiind să-l convingă pe Sorin Grindeanu să revină în politică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.