Cei mai buni elevi din ţară ar putea studia facultatea la Timişoara....

Cei mai buni elevi din ţară ar putea studia facultatea la Timişoara. Primul pas: participarea la şcoala de vară Youth Elite FOTO

0
DISTRIBUIȚI

 

Universitatea de Vest Timişoara a găsit o modalitate excelentă pentru a atrage în oraş cei mai buni elevi români. 60 de olimpici sau şefi de promoţie în licee din întreaga ţară, inclusiv din Bucureşti, au fost selectaţi şi invitaţi să participe la şcoala de vară Youth Elite.

Evenimentul are loc la Timişoara între 2 şi 9 septembrie şi le oferă participanţilor o experienţă alternativă, complementară procesului de educare clasic. Elevii vor interacţiona cu cele mai importante companii din Timişoara, vor lua parte la şedinţe de orientare în carieră şi vor participa la un prânz cu mai mulţi directori de multinaţionale cu greutate din economia locală.

Aflată la ediţia a doua, şcoala de vară este o iniţiativă a Universităţii de Vest din Timișoara, împreună cu Minds Hub și JCI Timișoara. Dacă la prima ediţie a şcolii de vară cinci companii au fost partenere, anul acesta numărul lor ajunge la 15, iar de la 20 de elevi s-a ajuns, acum, la 60 de participanţi. Prima ediţie a evenimentului a durat trei zile, de această dată se va întinde pe parcursul a nouă zile.

Timp de o săptămână, tinerii fac cunoștință cu Timișoara, se bucură de activități practice cu impact social și află ce traseu profesional li s-ar potrivi, prin programe de orientare în carieră și discuții libere cu reprezentanți din diferite domenii. „Această şcoală de vară nu este una ştiinţifică, ci îşi propune să vă ofere vouă, tinerilor, ceva complementar. Voi sunteţi foarte bine pregătiţi în domeniul educaţiei, al ştiinţei, al domeniului în care vă formaţi, dar din studiile pe care le-au efectuat colegii mei de la universitatea de vest reiese că o parte dintre elevii olimpici nu continuă această performanţă şi după finalizarea studiilor.


Pentru că le lipsesc anumite skill-uri, abilităţi şi nu-şi promovează potenţialul cum trebuie şi nu ajung în cele mai bune poziţii care i-ar pune în valoare pe ei”, a declarat, astăzi, la deschiderea şcolii, prorectorul UVT, Ovidiu Megan.

Elevii selectați au posibilitatea să parcurgă un modul de orientare în carieră cu ajutorul platformei YTM.RO și să realizeze un stagiu de practică într-o companie din Timișoara, pentru a descoperi locul de muncă preferat. De asemenea, participanții vor lua un prânz cu un director de companie multinațională, vor parcurge un „treasure hunt” prin Timișoara și vor genera un proiect de impact pentru comunitatea timișoreană.

„Cred că tineretul nostru din acest moment este viitorul nostru. Este un lucru foarte important ce aţi reuşit să realizaţi până în acest moment. Cel mai important pentru noi a fost să sprijinim tineretul, acest lucru îl vom face şi în continuare în aceste proiecte. Sper că timpul pe care îl petreceţi la Timişoara să fie unul productiv, dar şi distractiv, dar sperăm şi să vă convingem să începeţi şi să continuaţi cariera la Timişoara”, a spus reprezentantul uneia dintre companiile partenere ale proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.