A început organizarea referendumului pentru familie. La Timişoara dispare o secţie de...

A început organizarea referendumului pentru familie. La Timişoara dispare o secţie de votare cu tradiţie

0
DISTRIBUIȚI

Autorităţile locale şi judeţene au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru referendumul care va avea loc peste două săptămâni. Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit deja care este numărul de alegători cu drept de vot, iar primăriile identifică spaţiile în care pot fi organizate secţiile de votare.

La Timişoara sunt câteva situaţii în care secţiile de votare vor fi organizate în alte spaţii decât cele consacrate, iar motivele sunt diverse. De exemplu, secţia de votare care era amenajată de ani buni în incinta Liceului Agricol va fi mutată. Clădirea unităţii şcolare care a fuzionat cu Liceul Silvic este în administrarea Ministerului Educaţiei, iar acolo ar fi trebuit să funcţioneze noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cum până acum nu s-a făcut nimic, imobilul este dezafectat: nu are apă, nici căldură. De asemenea, potrivit Primăriei Timişoara, şi secţia de votare care funcţiona în sediul Retim de pe strada Avram Imbroane va fi mutată, după ce reprezentanţii societăţii au transmis că nu mai doresc să găzduiască procesul electoral.


În zilele următoare, municipalitatea trebuie să vină cu alte propuneri în zonele respective.

În Timiş, la referendumul naţional pentru modificarea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie sunt aşteptaţi la vot, potrivit AEP, 624.444 de alegători cu drept de vot, iar autorităţile trebuie să amenajeze 596 de secţii de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.