Interlopul tovarăș de chefuri cu consilierul lui Robu, amenințare pentru un rival...

Interlopul tovarăș de chefuri cu consilierul lui Robu, amenințare pentru un rival – îți scot inima din piept și i-o arunc mamei tale. Ce a stabilit instanța

0
DISTRIBUIȚI

Motivarea Judecătoriei Timișoarei în dosarul în care interlopul Lucian Boncu a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare, în primă instanță, pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, dezvăluie modul în care acesta acționează. Vă reamintim că Boncu este prieten de chefuri cu consilierul personal al primarului Timișoarei, Ionuț Nasleu, și a fost implicat în mai multe scandaluri din lumea interlopă. De altfel, Ionuț Nasleu a susținut că ”Boncu e paria orașului, că nu știu? Întreb. Boncu e paria orașului? A făcut atâtea chestii negative încât să nu pot să stau la o masă cu el? Nu știu, întreb. E o întrebare retorică.”

Adrian Taloș, care făcea parte dintr-o grupare adversă, a fost înjunghiat în mijlocul străzii, la doar două sute de metri de Palatul Dicasterial, după ce a fost audiat de instanță într-un dosar, în 28 iunie 2016. Taloș a ajuns la spital cu multiple răni la mâini, picioare și coapsă, după ce a fost atacat de doi indivizi necunoscuți, neidentificați nici până astăzi de polițiști.


A doua zi, conform martorilor audiați, ”s-a prezentat în salon inculpatul Boncu Lucian-Adrian însoțit de o persoană de sex masculin, inculpatul a mers la patul persoanei vătămate și a amenințat-o cu moartea, în sensul că îi va scoate inima și o va da mamei sale. Inculpatul i-a adus persoanei vătămate și un buchet de flori decorat cu hârtie ornamentală specifică ritualului funerar. În tot acest timp, cealaltă persoană de sex masculin a rămas la ușa salonului”. Mama lui Taloș a început să plângă și i-a cerut lui Boncu să plece din salon pentru că altfel va chema Poliția. Când polițiștii au ajuns la fața locului au găsit buchetul de flori lăsat de Boncu.

Boncu a negat acuzațiile și declarația lui Taloș că a fost amenințat că ”îi va scoate inima din piept și i-o va arunca mamei” și a susținut că intenția sa a fost să îşi exprime părerea de rău pentru cele întâmplate și că a vrut să-și îmbunătățească relațiile cu Taloș, având în vedere conflictele mai vechi cu acesta. Această apărare nu a fost considerată validă de instanță, având în vedere declarațiile martorilor oculari, care a constatat că ”din coroborarea probelor administrate rezultă, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că fapta reținută în sarcina inculpatului există și a fost săvârșită de acesta, pe fondul unei situații conflictuale de durată între părți. Amenințarea cu moartea adresată de inculpat persoanei vătămate a fost de natură să producă acesteia o stare de temere, având în vedere că amenințarea verbală a fost dublată de prezența inculpatului în salonul de spital unde era internată persoana vătămată în urma unei operații, dar și de oferirea unui buchet de flori”.

Sentința nu este definitivă, urmând ca ultimul cuvânt să îl aibă Curtea de Apel Timișoara, deoarece Boncu a făcut apel.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.