Inuman. Un câine, îngropat de viu într-un cavou din Sânnicolau Mare. De...

Inuman. Un câine, îngropat de viu într-un cavou din Sânnicolau Mare. De unde a venit salvarea şi în ce stare e patrupedul

0
DISTRIBUIȚI

Tratament neomenesc aplicat unui câine, în judeţul Timiş. Patrupedul a fost îngropat de viu într-un cavou din cimitirul Mărăşeşti, din Sânnicolau Mare. A rezistat două zile acolo, iar ieri a fost salvat de pompierii de la Sânnicolau Mare.

Alerta la 112 a fost dată ieri seară de jurnalista Melania Cincea, care se afla în cimitir şi a auzit căţelul. „Când am sunat administratorul cimitirului, care este și gropar, mi-a spus senin că știe, că el l-a îngropat acum două-trei zile, pentru că nu a putut scoate animalul din groapă”, a scris jurnalista pe Facebook.

La câteva minute de la apel, pompierii de la Sânnicolau Mare au luat legătura cu jurnalista pentru a le fi indicat exact locul în care a auzit căţelul.


Intervenţia a fost una ciudată, chiar şi pentru salvatori.

„Noroc cu insistenţele ei şi cu spiritul civic de care a dat dovadă. Câinele ei a simţit ce era în criptă şi atunci a început să latre. (…) Când am ajuns la faţa locului am constatat că acea criptă era închisă, practic nu era nicio uşiţă de vizitare care să ne ducă spre o concluzie că acel câine ar fi intrat singur acolo. După ce am vorbit cu cei de acolo şi cu preotul – zice că acum două zile a fost pusă placa peste mormânt – şi, din ce am înteles de la doamna Melania, administratorul cimitirului a pus placa”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, maior Zoran Simici, comandantul Subunităţii de Pompieri din Sânnicolau Mare.

Comandantul spune că intervenţia a fost una „ciudată, nu ne-am întâlnit zilnic cu astfel de cazuri, sunt cazuri mai rare”. „Am ridicat placa, am scos câinele. A fugit repede… după două zile fără apă, fără…. Era ca şi când era transpirat, ca un câine plouat. A fugit în cimitir, mai sunt şi alţi câini acolo”, a spus maiorul Zoran Simici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.