Josef Kappl revine la Timişoara, alături de formația Farfarello: „Pasărea Rock lansează...

Josef Kappl revine la Timişoara, alături de formația Farfarello: „Pasărea Rock lansează în aceste zile o nouă lucrare cu titlul, nu întâmplător, Marea Unire”

0
DISTRIBUIȚI
Josef Kappl revine la Timișoara cu un concert susținut de Farfarello

Compozitorul și basistul Josef Kappl, binecunoscutul muzician ce a devenit celebru datorită activității sale în trupa Phoenix revine în Timișoara, la sfârșitul acestei săptămâni, cu ocazia unui concert în care va evolua alături de Farfarello.

“Mă întorc cât pot de des în Timișoara, de data aceasta alături de colegii mei, Mani Neumann, Ulli Brand-Farfarello și legendarul meu coleg de-o viață, Ovidiu Lipan Țăndărică (noi doi ca invitați). Acest concert reprezintă o parte a turneului român al grupului Farfarello cu Mani Neumann-vioară, fluiere și Ulli Brand chitară, însoțiți fiind de doi invitați de seamă, Ovidiu Lipan Țăndărică-tobe, darbuka și Josef Ioji Kappl-bass. Prima parte a turneului care poartă titlul ultimului album al grupului  «Zeit Zone» («Fus orar») s-a desfășurat în perioada februarie/martie 2018, iar a doua parte continuă acum, la sfârșitul lunii septembrie și prima jumătate a lunii octombrie. Piesele de pe albumul «Zeit Zone» vor reprezenta o parte din programul concertelor Farfarello, alături de piese mai vechi ale grupului. Multe piese din repertoriul-Farfarello sunt construite într-un fel în care să ofere spații libere, pentru posibilitatea desfășurării solistico-improvizatorice ale muzicienilor, lucru care determină diversitatea concertelor Farfarello. De aceea, dragi timișoreni, iubitori de muzică, vă invităm cu drag să luați parte la acest concert Farfarello“, ne-a declarat Josef Kappl.

Concertul formației Farfarello din Timișoara va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 21, la Porto Arte, iar biletele pentru acest eveniment costă 40 lei.

Artistul care a terminat Conservatorul din Timișoara și trăiește de ani buni în Germania pregătește o surpriză alături de colegii săi din proiectul Pasărea Rock, care a fost lansat pe piaţa muzicală din România în 25 martie 2014 la Bucureşti, în care se regăsesc Mircea Baniciu – vocea inconfundabilă a Cantafabulelor – sau Ovidiu Lipan-Ţăndărică.

Pasărea Rock a lansat albumul „Legenda”.


Repertoriul Pasărea Rock include compozițiile originale precum „Praznic năprasnic”, „Călușandra”, „Pasărea Calandrinon”, „Legenda”, „Epitaf”, „Zoreaua”, „Origine”, „Fagul si Iedera”, piese din prima operă rock-simfonic, „Meșterul Manole”, cum ar fi „Pe Argeș în jos” sau „Rugăciune către Domnul” și hituri binecunoscute interpretate de Mircea Baniciu, „Hanul ulciorului nesecat” sau „Eșarfă în dar”. Proiectul Pasărea Rock va lansa în aceste zile o nouă piesă numită Marea Unire.

„Pasărea Rock lansează în aceste zile o nouă lucrare din condeiul meu, cu titlul, nu întâmplător,  «Marea Unire». Această lucrare reprezintă aportul grupului Pasărea Rock la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Mesajul lucrării este «Solidaritate, nu dezbin!» și este subliniată de colaborarea Păsării Rock cu doi corifei ai folkului românesc, Nicu Alifantis și Marius Bațu. Lucrarea e într-o versiune mai lungă printr-o introducere solemnă cu suflători de alamă și una mai scurtă, aceasta fiind piesa în sine. Lucrarea a fost finalizată prin imprimarea vocilor lui Mircea Baniciu, Nicu Alifantis și Marius Bațu, de către George Nemeznic în Virtual-Studio-București și masterizată de către Cristi Varga în studioul Mastervargas-New York“, ne-a declarat Josef Kappl.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.