La Timişoara, aproape ca în staţiunile exclusiviste. S-a dat liber la petreceri...

La Timişoara, aproape ca în staţiunile exclusiviste. S-a dat liber la petreceri private pe vaporaşe. Cât costă şi ce privelişti puteţi admira în traseu FOTO

0
DISTRIBUIȚI

vaporasul savoya

Nu o fi apa la fel de azurie ca pe Riviera Franceză şi nici peisaje care să taie răsuflarea, dar în aventură clar puteţi porni şi pe Canalul Bega. Societatea care asigură transportul public în Timişoara scoate la închiriat vaporaşele, chiar şi pentru petreceri.

Cele şapte vaporaşe pot fi închiriate de companiile sau persoanele private interesate, anunţă Societatea de Transport Public din Timişoara, pe Facebook. Sunt trei trasee care pot fi parcurse. Cel mai scurt traseu are 16 kilometri, de la Flora la Uzina de Apă şi înapoi. Al doilea traseu are 21 de kilometri – Flora – Ecluză – Flora, iar al treilea are 29 de kilometri – Flora – Uzina de Apă – Ecluză – Flora. Tariful practicat este de 39 lei/km, fără TVA.

Vezi în galeria foto ce peisaje pot fi admirate în traseu.

Primăria Timișoara a cumpărat cele șapte vaporașe cu aproximativ două milioane de euro ca obligativitate în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Begăi, finanțat cu bani europeni, valoarea acestuia fiind de șase milioane de euro.

Vaporașele au fost achiziționate în urmă cu doi ani, însă timișorenii nu s-au putut plimba cu ele, pentru că a fost nevoie de obținerea mai multor avize.


Toate autorizațiile necesare au venit abia în această vară și urmează să se realizeze curse în cadrul sistemului public de transport în comun, cel mai probabil din această primăvară. Un bilet de călătorie ar urma să coste 1 leu.

Foto: Societatea de Transport Public Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.