Liderul grupului PPE din Parlamentul European: Am întrebat-o pe Viorica Dăncilă despre...

Liderul grupului PPE din Parlamentul European: Am întrebat-o pe Viorica Dăncilă despre corupţie şi despre independenţa justiţiei. Nu vom negocia cu privire la statul de drept VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Manfred Weber, liderul grupului PPE, s-a declarat, ieri, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, extrem de îngrijorat de situația din România.

Liderul Grupului Partidului Popular European a scris pe contul său oficial de Twitter că a întrebat-o pe Viorica Dăncilă despre corupție și independența Justiției.

„Sunt extrem de îngrijorat de situația din România. Am întrebat-o pe Viorica Dăncilă despre corupție și despre independența justiției. Nu vom negocia cu privire la statul de drept”, a transmis Weber. Politicianul a calificat intervenţia în forţă a autorităţilor de la protestul din 10 august drept inacceptabilă. „România face pași înapoi în lupta anticorupție, iar independența Justiției este sub presiune. Am văzut în această vară în București oameni bătuți de forțele de ordine.


Asta este inacceptabil. Lupta împotriva corupției nu este un lux, ci o modalitate de a ne apăra cetățenii și mediul de afaceri de abuzurile din partea statului. Solicităm de urgență Guvernului român să schimbe această situație. Suntem alături de cetățenii europeni!”, a mai precizat Weber.

Viorica Dăncilă se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu lideri ai grupurilor politice din Parlamentul european. Vor fi discutate aspectele prioritare de pe agenda europeană, „în perspectiva deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE de către România şi reafirmarea disponibilităţii României de a contribui în mod activ la procesul de reflecţie asupra viitorului Europei”, potrivit comunicatului Guvernului care nu face nicio referire la protestele din 10 august.

Foto: Facebook/Manfred Weber, guv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.