Lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva, aproape gata. Unde întâmpină muncitorii...

Lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva, aproape gata. Unde întâmpină muncitorii probleme FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-651605345">

Şantierul de pe lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva s-a animat din nou, după ce muncitorii antreprenorului român au avut liber o săptămână. Investiţia este destul de avansată, cu o singură excepţie.

Sunt porţiuni mari unde a fost deja aşternut stratul de uzură şi au fost montate semnele de circulaţie. De asemenea, în urmă cu o săptămână a fost solicitată întreruperea circulaţiei pe autostrada Deva – Sibiu, porţiunea până la Simeria, pentru a se putea realiza conectarea dintre cele două autostrăzi. Restricţia de circulaţie ar fi trebuit să intre în vigoare în 3 septembrie, dar, cel mai probabil, va fi aplicată în jurul datei de 10 septembrie, fiind aşteptate o serie de aprobări.

Doar Dealul Liliecilor, de lângă Şoimuş, necesită un volum mare de muncă. Aici mai sunt de executat inclusiv săpături. Tot la acel deal trebuie executate ziduri de sprijin din beton armat fundate indirect (cu piloți forați) și sprijiniri din pământ armat (care vor atinge înălțimi și de 22 metri), iar taluzurile de debleu vor fi protejate cu plase de sârmă fixate prin 5.000 de ancore forate în versant, conform celor de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Lucrările la lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime de 22 de kilometri, au început în iunie 2013, iar CNADNR estimează că acestea vor fi gata la finalul anului 2018. Valoarea contractului este de 419,40 milioane de lei, fără TVA, iar stadiul fizic al lucrărilor, raportat pentru luna august, este de 88,94%.

Foto: Asociaţia Pro Infrastructura

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.