Lotul 4 din autostrada Lugoj-Deva nu va fi gata nici anul acesta....

Lotul 4 din autostrada Lugoj-Deva nu va fi gata nici anul acesta. Cine e de vină FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Lotul 4 din autostrada Lugoj-Deva nu va fi gata în acest an, din cauza problemelor întâmpinate la „dealul liliecilor”. CNADNR estima că lucrările vor fi finalizate în decembrie 2018.

Lucrările avansează pe acest lot, dovadă stă închiderea primei porţiuni din autostrada Deva – Sibiu, ca să se poată realiza conexiunea între cele două drumuri rapide. Între nodurile de la Şoimuş şi Simeria nu se va mai putea circula în următoarele două luni; circulaţia este întreruptă pe ambele sensuri, iar traficul este deviat pe DN7, prin Deva şi Simeria.

Probleme sunt doar la „dealul liliecilor”, aici fiind necesare chiar şi noi săpături. „Deși progresul este vizibil la ambele viaducte de acces, volumul de muncă rămas este imens, în unele părți fiind încă necesare săpături. Trebuie executate ziduri de sprijin din beton armat fundate indirect (cu peste 200 de piloți forați) și sprijiniri din pământ armat (care vor atinge înălțimi și de 22 metri), iar taluzurile de debleu vor fi protejate cu plase de sârmă fixate prin 5000 de ancore forate în versant”, spun cei de la Asociaţia Pro Infrastructură. Informaţiile sunt confirmate şi de ultimele imagini făcute publice de organizaţie, în urma unor filmări realizate din dronă.

În rest, toate lucrările de la acest lot au avansat bine şi, cel mai probabil, vor fi finalizate în acest an.


Cei de la Pro Infrastructură spun că din cauza problemelor de la „dealul liliecilor”, pe acest nod nu se va putea circula decât de anul viitor.

Lucrările la lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime de 22 de kilometri, au început în iunie 2013. Valoarea contractului este de 419,40 milioane de lei, fără TVA, iar stadiul fizic al lucrărilor, raportat pentru luna august, este de 88,94%.

Foto: Pro Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.