Lucrările din Piaţa Mărăşti, pe placul primarului Robu. Cum va fi amenajată...

Lucrările din Piaţa Mărăşti, pe placul primarului Robu. Cum va fi amenajată piaţeta VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

marasti

Nicolae Robu se arată încântat de modul în care se lucrează în Piața Mărăști, după ce traficul rutier în intersecție a fost închis săptămâna trecută. Edilul a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că se face tot posibilul astfel încât lucrările să fie finalizate până la începerea școlii, în data de 10 septembrie.

“Se lucrează în forță la Piața Mărăști. Am postat și un filmuleț pe Facebook, este o mobilizare de forțe foarte serioasă, atât la capitolul resurse umane, cât și la capitolul mijloace tehnice. Sper ca vremea să ne permită să lucrăm, a plouat azi-noapte puternic, din fericire astăzi este vreme bună. Chiar dacă nu orice se poate face în aceste condiții, multe lucruri pot fi făcute, nu se stă pe loc, lucrările vor avansa. Facem tot ce ține de noi pentru finalizarea lucrărilor până la începerea școlii, așa cum am anunțat. S-a și turnat asfalt ieri chiar în girație și de asemenea se lucrează la amenajarea acelor benzi suplimentare”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, începând de astăzi este posibil să se intervină și la amenajarea spațiului verde din intersecție. De asemenea, urmează să fie plantați copaci în zona Pieței Mărăști.

“Suntem pregătiți să intervenim la amenajarea spațiului verde din centrul intersecției.


Poate chiar de astăzi vor intra echipele. Se vor planta copaci peste tot unde este loc. Încă există locuri libere, pentru că acele aliniamente vechi au fost descompletate. Am realizat un aliniament nou de copaci pe lângă Parcul Botanic, vom mai planta peste tot unde este loc”, a detaliat Nicolae Robu.

Totodată, edilul a precizat că urmează să fie amenajată și piațeta aflată în spatele Spitalului Municipal Timișoara. De asemenea, în viitor ar urma să fie reabilitată și fațada clădirii din zona Pieței Mărăști, aflată lângă Clinicile Noi, care are spatele expus înspre Calea Aradului. “Vom amenaja frumos și acea piațetă aflată în spatele spitalului municipal. Acea clădire veche, care are spatele expus înspre Calea Aradului, a arătat frumos la vremea ei, era o fațadă cu ornamente cu totul altfel decât se prezintă astăzi. Când vom face reabilitarea ei, vom face și acea fațadă. O vom trata ca pe fațada principală a unei clădiri. Vom restaura forma ei inițială”, a conchis Nicolae Robu.

Vă reamintim că, la finalul lucrărilor, sensul giratoriu din Piața Mărăști va avea trei benzi de circulație, în condițiile în care intersecția este una dinte cele mai aglomerate din Timișoara.

ASTĂ-NOAPTE A PLOUAT ZDRAVĂN! ACUM, ÎNSĂ, E VREME BUNĂ! CONTINUĂM ÎN FORȚĂ LUCRĂRILE ÎN PIAȚA MĂRĂȘTI!

Publicată de Nicolae Robu pe Luni, 3 Septembrie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.