Anunţul primăriei cu privire la Podul Dragalina, părăsit de muncitori. Când ar...

Anunţul primăriei cu privire la Podul Dragalina, părăsit de muncitori. Când ar putea fi redeschis şantierul

0
DISTRIBUIȚI

podul dragalina

Lucrările de reabilitare și extindere a Podului Dragalina din zona Iosefin ar putea reîncepe în luna octombrie. Început în vară, şantierul a fost abandonat din cauză că una scria pe hârtie, iar alta s-a constatat la fața locului în ceea ce privește rețelele de utilități din subteran. A fost nevoie de revizuirea proiectului.

Potrivit primarului Nicolae Robu, proiectul revizuit este aproape finalizat. „Lucrările sunt întrerupte la Podul Dragalina. (…) Au fost descoperite rețele de utilități altfel poziționate și altele decât cele avute de proiectant, care erau prevăzute în documentele de arhivă și respectiv au fost altele decât cele identificate și prin explorările făcute în zonă, pe teren, și atunci s-a impus să se modifice proiectul.


Am fost informat că este aproape gata această revizuire de proiect și că, în curând, este vorba de o săptămână, două, așa mi s-a spus săptămâna trecută, proiectantul va da dispoziție de șantier cu modificările pe care le-a operat și atunci se vor putea relua lucrările. Termenul de execuție nu se schimbă, numai că, dacă din motive independente de executant pentru un anumit interval de timp lucrările sunt sistate, acel interval de timp trebuie adăugat la termenul calendaristic stabilit inițial. Eu sper că, așa cum mi s-a spus, ca într-o săptămână, două să se finalizeze aceste revizuiri ale proiectului și să reînceapă lucrările, pentru că este foarte deranjant”, a explicat Nicolae Robu.

Lucrările la Podul Dragalina sunt realizate de Tehnodomus SRL și costă 5,3 milioane de lei, fără TVA, iar cele de la Podul Eroilor, ambele aflate în zona Iosefin, sunt realizate de Superconstruct SRL și Pod Construct SRL, în schimbul sumei de 3,1 milioane de lei. Cele două poduri ar trebui să fie modernizate până în primăvara anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.