Lumina Libertății, actul al doilea: război și Timișoara comunistă FOTO și VIDEO

Lumina Libertății, actul al doilea: război și Timișoara comunistă FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1239918029">

Spectacolul gigant care spune istoria Timișoarei în ultimul secol cu ajutorul a sute de artiști a continuat și în această seară în Piața Libertății.

În prima zi, personajul pe care îl urmărim, Luca, a „făcut ochi” în lumea sumbră de după Primul Război Mondial, însă actul al doilea a fost și mai „greu”, ilustrând perioade negre din istoria Timișoarei.

„Izbucnește Al Doilea Război Mondial. Aproape imediat, Luca pleacă în război. Clădirile din Piața Libertății sunt distruse una câte una. Distrugere și întuneric. Se instaurează o nouă ordine mondială. În piață intră rușii. Aceștia declară pacea și prosperitatea. Întreaga piață capătă încet o culoare roșie care se proiectează pe toate clădirile. O Lume Nouă”, sună sinopsisul celei de-a doua părți a ambițiosului spectacol.

Ultima parte a spectacolului, care începe duminică seara la ora 20.30, va avea în prim plan poate cel mai important eveniment din istoria recentă a Timișoarei, Revoluția din 1989.

Proiectul este finanţat de Ministerul Culturii pe programul privind organizarea şi desfăşurarea manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) și al Primului Război Mondial și de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.