Lumina Libertății, ultimul act. Revoluția din 1989 și cei mai recenți ani...

Lumina Libertății, ultimul act. Revoluția din 1989 și cei mai recenți ani ai României, într-un spectacol cu timișorenii transformați în artiști ad-hoc FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Luca, personajul născut odată cu Marea Unire în spectacolul Lumina Libertății și-a dus povestea până la final în această seară, în aplauzele celor care au înfruntat răcoarea în Piața Libertății din Timișoara. Ultima zi dintre cele trei ale ambițiosului spectacol a început cu Revoluția din 1989 și s-a încheiat cu ilustrarea speranțelor personajului pentru viitor. Timișorenii au făcut și ei parte din spectacol, fâșiile de pânză roșii, galbene și albastre fiind trecute din mână în mână de cei prezenți.

„Ultima seară a spectacolului Lumina Libertății devine o experiență personală, dureroasă și tulburătoare pentru toți timișorenii. Revoluție. Confuzie. Speranță. (Re)construcție. Viitorul ne aparține. Locuitorii Timișoarei se revoltă. Arborează drapelul unității românești. Aceștia schimbă culoarea pieței. Apare un sentiment de gol interior și o anumită confuzie. Se încearcă preluarea conducerii. Locuitorii Timișoarei îi resping. Locuitorii încep (re)construcția. Se înhamă la un lung șir de activități pentru a construi un viitor. Clădirile revin la viață, încet, dar sigur. Cultura inspiră, oamenii dansează și lucrează. Luca devine bunic. Își ține nepotul în brațe. Are speranțe mari”, spune descrierea ultimei părți a spectacolului postată de organizatori pe pagina de Facebook a evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.