Măsura luată de primarul Robu, după ce a văzut un WC și...

Măsura luată de primarul Robu, după ce a văzut un WC și o chiuvetă aruncate pe un teren viran

1
DISTRIBUIȚI

gunoi

Nicolae Robu a anunțat lansarea unei campanii împotriva „timișorenilor necivilizați”. Asta după ce s-a arătat revoltat de faptul că un cetățean și-a aruncat mai multe bunuri din locuință, printre care un WC și o chiuvetă, pe un teren viran. Astfel, primarul Timișoarei le-a solicitat polițiștilor locali să ia măsuri aspre față de cetățenii care aruncă gunoiul pe unde apucă.

„Am lansat o campanie împotriva necivilizaților. Este revoltător să vedem cum un număr de cetățeni, desigur, foarte puțini raportat la populația orașului nostru, sfidează normele elementare de civilizație, de respect pentru ceilalți, pentru orașul nostru. Și azi dimineață am văzut un morman de gunoi, chiuvetă, WC, canapea, toate mizeriile pe care le-a avut în casă un cetățean, pur și simplu le-a adus și le-a depozitat pe un teren viran. În acest an parcă s-a întâmplat mai mult decât oricând așa ceva în orașul nostru. Am dat dispoziții poliției locale să patruleze, să facă razii, să inventarieze aceste locuri, să prezinte și un plan concret de acțiuni menite să curme acest fenomen”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a făcut și un apel la cetățeni, pe care-i roagă să ajute autoritățile în eradicarea acestui fenomen.


Cel puțin până când Timișoara va fi împânzită de camere video de supraveghere.

„Îi rog și pe cetățenii Timișoarei, cei mulți și civilizați, să ne ajute, pentru că până când vom avea un sistem de supraveghere generalizat în oraș, nu-i putem prinde pe acești indivizi. Pândesc momentul când nu sunt văzuți, noaptea, de regulă, și în câteva minute scot toată mizeria. Vecinii lor cred că suspectează cine sunt autorii și trebuie să fim ajutați. Noi nu vrem să sufere nimeni nevinovat, dar nu putem face ordine doar prin acțiuni ale poliției, dacă spiritul civic în oraș nu funcționează. Trebuie o acțiune proactivă și din partea cetățenilor în sprijinul administrației”, a conchis Nicolae Robu.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Locală Timișoara, de la începutul anului și până în prezent au fost aplicate 2.409 amenzi celor care au aruncat gunoaie pe domeniul public, din care 774 au fost aplicate celor care au abandonat resturi pe spațiile verzi din oraș.

„O parte din constatări au fost efectuate și cu sprijinul unor cetățeni, care au sesizat faptul că au văzut persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112. De altfel, un număr de 238 cetățeni au sesizat astfel de aspecte de la începutul acestui an, în urma acestora fiind efectuate verificări și fiind aplicate sancțiuni. De asemenea, polițiștii locali aflați în teren au constatat existența de rampe clandestine de deșeuri, un număr de 315 locații constatate în timpul patrulărilor fiind transmise către Biroul Salubrizare din cadrul Primăriei Timișoara în vederea luării măsurilor de igienizare a acestora”, a arătat Poliția Locală Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. pe coltul ala din poza e o tiganca cu un carut care tot duce gunoi. n-o sa faci NIMIC, robule, ca daca e vorba de tigani, aia-s sefii tai.
    mai e o gramada de mizerie in oras, nu doar cea de genul prezentat in imagine, si aia nu te deranjeaza cu nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.