Ministerul Sănătății decontează în sfârşit 5 milioane de lei pentru lucrările la...

Ministerul Sănătății decontează în sfârşit 5 milioane de lei pentru lucrările la noul corp al Spitalului de Copii din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a cheltuit în acest an peste 12 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu”. Potrivit primarului Robu, cinci milioane de lei vor fi decontați de Guvern, prin Ministerul Sănătății. Banii vor ajunge în conturile municipalității în două tranșe, până la sfârșitul anului.

“Noi avem facturi decontate deja din bani locali de cel puțin 12 milioane de lei pentru anul acesta. Deci, s-au făcut multe lucrări și cam 12 milioane de lei am plătit noi de la bugetul local pentru aceste lucrări. Prin rectificarea de buget, ni s-a comunicat că vom primi trei milioane de lei de la Ministerul Sănătății în trimestrul trei și două milioane de lei în trimestrul patru.


Noi suntem foarte nerăbdători să recuperăm cât mai repede din banii pe care i-am pus de la bugetul local, ca să putem la rândul nostru să plătim mai departe. Că nu avem aici un sac fără fund, nu avem un rezervor de bani din care să tot plătim pentru atâtea și atâtea lucruri”, a explicat Nicolae Robu.

De altfel, astăzi, în plenul Consiliului Local Timișoara, va fi supus votului un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2018, astfel încât facturile de cinci milioane de lei plătite de municipalitate pentru lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” să poată fi decontate de Ministerul Sănătății.

În vara acestui an, firma care realizează noul corp era pe punctul de a opri lucrările, pentru că Primăria Timișoara a acumulat o datorie de peste 400.000 de lei. Ulterior, situația s-a rezolvat.

Noul corp al spitalului de copii din Timişoara, o construcţie de opt etaje, va găzdui Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile de radiologie, terapie intensivă, ortopedie, chirurgie, blocul operator, saloanele de prematuri, laboratoarele şi policlinica.

Nicolae Robu estima, în această vară, că lucrările de construcție a clădirii ar urma să fie finalizate până la sfârșitul anului, însă urmează etapa dotării cu echipamente medicale, astfel că spitalul va fi deschis pe etape. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape 50 de milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.