Mitropolitul Banatului despre referendum: Votați „Da”, pentru apărarea familiei şi copiilor României

Mitropolitul Banatului despre referendum: Votați „Da”, pentru apărarea familiei şi copiilor României

0
DISTRIBUIȚI

Mitropolitul Banatului i-a încurajat, astăzi, pe locuitorii din vestul țării, și nu numai, să se prezinte la referendumul pentru căsătorie și să voteze pentru „apărarea familiei și copiilor României”. IPS Ioan Selejan consideră că familia reprezintă o „instituție sacră”.

„Comitetul de Inițiativă Cetățenească, susținut de Coaliția pentru Familie și de Platforma civică pentru drepturi și libertăți, împreună, au inițiat procesul de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituția României, în sensul în care «Căsătoria trebuie definită drept uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie». Această dorință este susținută de peste 3 milioane de cetăţeni care au semnat în favoarea acestei cauze. Cele 3 milioane de semnături vor produce consecinţele dorite, numai dacă 6 milioane de cetăţeni se vor prezenta la Referendumul din 6 şi 7 octombrie pentru revizuirea Constituţiei și vor vota în apărarea familiei, așa cum a binecuvântat-o Dumnezeu.


Familia este pentru noi un proiect de ţară, pe care nu-l putem abandona. Familia este o instituţie sacră, un templu sacru, în care nu putem să intrăm fără să privim în ochii părinţilor noştri, mamă şi tată”, a declarat mitropolitul Banatului.

De asemenea, IPS Ioan Selejan i-a încurajat pe români să participe la referendumul pentru familie și să voteze „da”. „Vă îndemnăm, iubiţi credincioşi, să susţineţi activ acest demers şi să daţi curs solicitării noastre de a participa la referendumul pentru familie! Rămâneți statornici în credința strămoşească, votând «Da», pentru apărarea familiei şi copiilor României”, a afirmat Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului a mai precizat, în mesajul transmis astăzi, că „ne îndreptăm spre o sclavie a păcatului” și a „depărtării” de Iisus Hristos.

„Dumnezeu l-a creat pe om liber, dar și responsabil. Libertatea a fost unul din darurile primite de om, pe care acesta l-a gestionat, poate, cel mai greu. Acest dar îl duce pe om la asemănarea cu Creatorul său, dar folosindu-l fără înțelepciune, îl pune intr-o altă ipostază, aceea de potrivnic iubirii Sale. Realitatea nu are timp, ea transcende timpul, iar prin Hristos și omului i se dă această posibilitatea de a transcende timpul și de a urca în corabia veșniciei lui Hristos. Azi asistăm parcă la o implozie a istoriei și fără să ne dăm seama ne îndreptăm spre o sclavie a păcatului și a depărtării de Hristos Domnul, Cel ce ne-a cercetat prin Întrupare. Noi, cei botezați în numele Sfintei Treimi, mărturisim că aparținem culturii și civilizației hristice. Principiile de viaţă şi cuvintele semănate de Hristos Domnul sunt hrana minții noastre. Ce fel de idei și gânduri semănăm azi în mintea copiilor? Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?”, a arătat IPS Ioan Selejan.

Referendumul pentru familie se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie, între orele 07.00 şi 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.