Motivele pentru care prietenul de chefuri al consilierului personal al primarului Robu...

Motivele pentru care prietenul de chefuri al consilierului personal al primarului Robu și ceilalți interlopi au fost condamnați în dosarul scandalului de la mall

0
DISTRIBUIȚI

Judecătoria Timișoara a motivat condamnările din dosarul bătăii dintre interlopi de la Iulius Mall din 2015. În acest dosar au fost trimiși în judecată de către procurori Calofeteanu Marius, Taloș Adrian, Flucsă Nicolae și Lucian Boncu, prietenul de chefuri al lui Ionuț Nasleu, consilierul personal al primarului Nicolae Robu. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că soția unui apropiat al lui Boncu a fost numită fără concurs șefa serviciului public de creșe de către Robu, iar Boncu a susținut că îl vrea naș pe Nasleu pentru viitorul său copil. De altfel, Nasleu i-a luat apărarea, afirmând ”Boncu e paria orașului că nu știu? Întreb. Boncu e paria orașului? A făcut atâtea chestii negative încât să nu pot să stau la o masă cu el? Nu știu, întreb. E o întrebare retorică”.

După ce a analizat probele de la dosar, judecătorul a apreciat că există probe pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și tulburare a ordinii și liniștii publice, existând toate elementele constitutive ale infracțiunilor.


În cazul acuzației de tulburare a ordinii și liniștii publice, pentru Boncu și Calofeteanu, a reținut în favoarea acestora faptul că ”nu au antecedente penale și că, cel puțin inițial, acțiunea acestora a fost determinată de faptul că prietenul acestora Smeu Alexandru a fost atacat de către ceilalți inculpați, precum și de o altă persoană rămasă încă necunoscută. În defavoarea acestora se reține atitudinea procesuală negativă de neasumare a faptei, inculpații negând orice atingere sau vătămare injustă adusă integrității fizice aduse inculpatului Flucsă Nicolae”. Deși a fost surprins de camerele de supraveghere în timpul scandalului, Boncu a negat că l-ar fi lovit pe Flucsă și doar l-a imobilizat. Pentru Taloș, instanța a apreciat faptul că și-a asumat vinovăția, iar în cazul lui Flucsă agravanta a fost că s-a sustras judecății, fiind dat în urmărire generală pentru condamnări anterioare.

Lucian Boncu și Marius Calofeteanu au fost condamnați fiecare la câte șase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere și având un termen de încercare de doi ani de zile. De asemenea, au obligația de a executa câte 50 de zile de muncă în folosul comunității la Societatea Publică de Transport Timișoara sau la Societatea Drumuri Municipale SA și să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Boncu mai are o condamnare cu suspendare de trei luni pentru amenințare după ce s-a dus la spital la un rival din lumea interlopă, care fusese înjunghiat în stradă de autori rămași necunoscuți, cu un buchet de flori cu panglică neagră.

Adrian Taloș a primit o condamnare de  un de închisoare pentru loviri și alte violențe și șase luni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și având o altă pedeapsă definitivă de trei ani și șase luni pentru favorizarea infractorului i-au fost contopite cele două și a rămas cu 4 ani de închisoare. Flucsă Nicolae a primit o condamnare de doi ani de închisoare și, fiind recidivist cu mai multe condamnări, ultima fiind de 14 ani, are de executat 21 de ani și opt luni de închisoare.

Sentința finală în acest dosar va fi dată de Curtea de Apel Timișoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.