Robu: „Sala polivalentă de 16.000 de locuri se va construi la Timişoara,...

Robu: „Sala polivalentă de 16.000 de locuri se va construi la Timişoara, pe ultima locaţie propusă de mine” UPDATE 3 Dobra: „O nouă mostră de iresponsabilitate”

2
DISTRIBUIȚI

Anunţ bombă al primarului Nicolae Robu, în această dimineaţă: sala polivalentă de la Timişoara se va construi lângă stadionul „Dan Păltinişanu”, „pe ultima locaţie propusă de mine”, a scris edilul local pe Facebook.

„SALA POLIVALENTĂ DE 16.000 DE LOCURI SE VA CONSTRUI LA TIMIȘOARA, PE ULTIMA LOCAȚIE PROPUSĂ DE MINE, IMEDIAT LÂNGĂ STADIONUL «DAN PĂLTINIȘANU»! A fost emis, în acest sens, Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice!”, a anunţat Nicolae Robu.

Postarea sa a fost însoţită de un document, o parte din acesta, datat 7.09.2018, cu antetul Companiei Naţionale de Investiţii, în care se precizează doar atât: „vă informăm că obiectivul de investiţii a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului «Săli de sport» aprobată prin Ordin M.D.R.A.P nr. 5602/31.08.2018”.

Nicolae Robu îşi doreşte ca sala polivalentă să fie ridicată pe str. Aleea FC Ripensia, nr 37-35. Cei de la CJT au altă opinie. Ei au pus la dispoziţia Companiei Naționale de Investiții un teren de zece hectare la Giroc, pentru viitoarea sală polivalentă.

„Primăria Timișoara mulțumește decidenților pt prevalența RAȚIUNII în decizia luată și își reiterează întreaga disponibilitate la cooperare administrativă pt realizarea cât mai repede și în cele mai bune condiții a obiectivului! Postura Timișoarei de viitoare capitală a culturii europene în 2021, ÎN NUMELE ROMÂNIEI, trebuie onorată de noi toți compatrioții ce avem răspunderi asumate, astfel încât Timișoara să se poată prezenta în această postură LA SUPERLATIV!”, a mai scris, astăzi, Robu, pe Facebook.

UPDATE 1 Călin Dobra: „Sunt obiective de 10 ani prinse pe lista sinteză şi nefinalizate. NU ăsta e demersul final”

„Ordinul respectiv face referire la aprobarea listei sinteză. Toate obiectivele care se transmit către CNI şi îndeplinesc anumite criterii sunt incluse pe această listă sinteză. Vreau să spun că sunt obiective de 10 ani prinse pe lista sinteză şi nefinanţate. Deci nu ăsta e demersul final. CNI prinde obiectivul pe această listă, apoi trebuie făcută documentaţia, aprobată investiţia în comisia interministerială şi, pentru că depăşeşte 50 de milioane de euro, aprobată prin hotărâre de guvern. Iar primăria nu a făcut absolut nimic decât a dat pentru a patra oară această locaţie. De ce a dat a patra oară această locaţie? Pentru că celelalte nu au stat în picioare din punct de vedere legal”, a explicat Călin Dobra, pentru PRESSALERT.ro.

Preşedintele CJ Timiş le-a transmis şi un mesaj locuitorilor judeţului: „Să facem toate demersurile ca această investiţie să fie adusă în sud-estul Timişului, să realizăm această investiţie pentru întreaga regiune”.

UPDATE 2. Nicolae Robu: „Este introdusă (n.r. – sala polivalentă) în planul naţional de investiţii”

„Este introdusă (n.r, sala polivalentă) în planul național de investiții, prin Compania Națională de Investiții.


Așa se cheamă prima etapă, lista-sinteză de obiective. Desigur că trebuie pus în acord proiectul pe care l-a avut în vedere Compania Națională de Investiții ca proiect tip, gândit inițial să se facă după el o sală polivalentă la Timișoara și una la Iași, cu specificul locației propriu-zise. Terenul este liber de sarcini, avem și certificat de urbanism pentru el. Atunci când a fost vizita conducerii Companiei Naționale de Investiții și a câtorva experți, eu le-am prezentat inclusiv certificatul de urbanism care arăta că acea locație este pretabilă la o asemenea construcție din toate punctele de vedere, nu mai trebuie parcurse etapele de PUZ, PUD sau lucruri de genul acesta. În plus, am prezentat extrase de carte funciară la zi, care arătau că și sub acest aspect terenul este utilizabil”, a declarat, astăzi, primarul Nicolae Robu.

UPDATE 3 Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Călin Dobra a spus că se teme că Sala Polivalentă de 16.000 de locuri riscă să fie compromisă definitiv.

„Constat cu surprindere și dezamăgire că, în ciuda eforturilor pe care le-am depus pe subiectul Sălii Polivalente, insistând inclusiv să merg împreună cu primarul Nicolae Robu la București la Compania Națională de Investiții pentru a face front comun pentru Județul Timiș, dumnealui nu dorește decât dezinformarea cetățenilor. Astăzi am avut parte de o nouă mostră de iresponsabilitate din partea domniei sale când a anunțat construirea Sălii Polivalente la Timișoara, bazându-se în afirmația sa pe simplul fapt că o locație propusă de Primărie a fost introdusă în ultima variantă a Listei – sinteză a obiectivelor de investiții a Ministerului Dezvoltării. Propunerea Consiliului Județean Timiș se află pe acea listă încă din anul 2016 – mai jos dovada. La 31.08.2018 lista a fost doar actualizată. Faptul că doar în acest moment o propunere a Primăriei intră pe Lista – sinteză e cea mai bună dovadă că propunerile de până acuma ale domnului primar nu au respectat cerințele minimale, fiind, practic, descalificate. Cetățenii trebuie să înțeleagă că, fără consens, nicio investiție nu va fi aprobată de Compania Națională de Investiții pentru Județul Timiș. Amenințările adresate de către primarul Nicolae Robu funcționarilor din CNI și presiunile exercitate asupra lor prin diferite mijloace îngreunează orice decizie pentru comunitatea noastră. Dacă nu va exista o susținere comună a unei locații, riscăm să rămânem fără o investiție de 50 de milioane de euro și să mergem în continuare la Cluj la diverse evenimente. Eforturile pe care le fac de peste un an și jumătate pentru a avea o Sală Polivalentă și drumurile aproape săptămânale la București se lovesc de orgoliile mărunte ale primarului Timișoarei, care nu înțelege că «Timișorenii Mei» vor avea cel mai mult de suferit dacă investiția nu se va realiza, iar prin lansarea de informații false înșeală așteptările oamenilor şi riscă compromiterea obiectivului nostru comun, adică aprobarea în sine a investiției. Așa cum am anunțat deja public, voi susține orice locație aprobată de CNI și mă voi implica activ în continuare pentru marile proiecte ale Județului Timiș”, a transmis președintele CJT.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.