Nu ne pasă

Nu ne pasă

0
DISTRIBUIȚI

Ies zeci de mii, sute de mii de oameni în stradă, ca să-și exprime nemulțumirile, nu se întâmplă nimic. Nu le pasă. Câteva sute bune dintre aceștia cad victime unei intervenții exagerate a forțelor de ordine. Se tergiversează (ca de obicei), se inventează, nu se întâmplă nimic și, la un moment dat, cui mai pasă?

Spectatorii, sportivii și antrenorii lor se plâng de meciurile de fotbal programate vara în amiaza mare la temperaturi inumane. Unii fotbaliști acuză stări de rău, dar celor „de sus” nu le pasă. Sunt doar cazuri recente. La fel se întâmplă cu ce e în neregulă în școli, spitale ori instituții ale statului. Pe străzi, în parcuri și, în unele cazuri, în propriile case.


Un val de nepăsare care lovește o țară și așa amorțită moral și civic. Vedem, constatăm că ceva nu e în ordine și apoi undeva pe circuit ceva se rupe și o lăsăm așa. Asta se întâmplă la scară largă. Din momentul în care ne trezim și dăm în aceleași gropi în fiecare zi, până când revenim seara pe același traseu și dacă ne amintim unde e gaura de canal a fost o zi bună.

La un alt eveniment recent, incendiul devastator de la Palatul Episcopal din Oradea, mai mulți cetățeni au îndepărtat un autoturism din calea potențialului pericol. Un gest normal, dacă nu a fost cumva și riscant. O știre națională cuprinsă ca exemplu pozitiv într-un context nefericit. Totuși, observăm un trend deloc măgulitor. Poate exagerez, dar pe viitor e posibil să avem „Breaking News” cu un cetățean care a luat cu el ambalajul produsului pe care l-a consumat pe o băncuță sau a preferat să nu arunce chiștocul țigării sub bocanc. Și ei nu vor figura la capitolul „eroi locali”, ci poate la rubrica „ciudățenii”. Așa sunt priviți de fapt la noi și toți voluntarii, tinerii care nu-și văd de „treaba” lor și au tot felul de idei „soroșiste” în cap, precum protejarea naturii sau mai știu eu ce. Până la urmă tot un cetățean ar fi fost ignorat când a sunat la 112 pentru a anunța că ceva nu e în regulă în frumosul centru al orașului de pe Criș. Au început să le pese când era destul de târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.