O companie arădeană ridică opt blocuri turn la Timişoara, într-un proiect de...

O companie arădeană ridică opt blocuri turn la Timişoara, într-un proiect de zeci de milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

Un dezvoltator imobiliar din Arad a demarat la Timişoara lucrările la un nou complex imobiliar, o investiţie de mari dimensiuni, de peste 62 de milioane de euro. Ansamblul include opt blocuri turn unde vor fi livrate apartamente, birouri şi spaţii comerciale. Proiectul XCity Towers va include 955 de locuinţe. Lucrările de construcție au început în această vară și se vor întinde pe o perioadă de mai mulți ani fiind organizate în două etape. Wallberg a obținut deja autorizația de construcție pentru primul bloc, Tower 1, cu un regim de înălțime de 15 etaje. La final vor fi opt clădiri cu regim de înălțime P+15, respectiv P+10, în două etape de dezvoltare. Valoarea totală a proiectului va depăși 62 de milioane de euro, din care prima etapă va reprezenta 36 milioane de euro. Proiectul va fi dezvoltat în nordul orașului, în zona Bucovinei, în apropierea clădirii de birouri Vox Technology Park, cu acces ușor spre zona centrală a Timișoarei.

În cadrul XCity Towers a demarat construcția unei prime clădiri de 15 etaje, Tower 1, care va reprezenta o primă fază a etapei I de dezvoltare.


Clădirea va cuprinde 135 de apartamente, 114 locuri de parcare exterioare și 50 de locuri de parcare acoperite, dar și o suprafață de 542 mp destinată spațiilor comerciale și de birouri.

Clădirea a fost concepută pentru un mix ideal de apartamente – 30 de apartamente tip studio, 75 de apartamente cu două camere, 30 de apartamente cu 3 camere și 4 spații comerciale. Mixul cuprinde 9 variante de apartamente. Lucrările de construcție au început în această vară, iar livrarea este programată pentru vara anului 2020. preţurile apartamentelor sunt între 47.119 euro pentru unitățile studio, 58.545 euro pentru apartamentele cu două camere, iar cele cu trei camere vor avea un preț de pornire de 75.620. Apartamentele vor fi echipate cu tehnologie smart ceea ce va permite controlul interfonului și al parametrilor ambientali direct de pe telefonul mobil sau tabletă.

Targetul dezvoltatorului este format de clasa de mijloc, oameni care lucrează în multinaţionale şi au venituri bune. „Ne adresăm în principal angajaților din multinaționalele din Timișoara de middle level, cu o carieră în ascensiune cu bune perspective de dezvoltare, cu venituri în creștere, pentru care a sosit momentul de a deveni proprietari și a-și întemeia o familie. Construim într-o zonă atractivă, în plină dezvoltare unde e deja un important hub office. Introducem în Timișoara un concept de locuire diferit, vom folosi inteligența artificială în avantajul locatarilor ducând la un nou nivel reperele confortului și siguranței unei locuințe și credem că piața va primi cu deschidere conceptul nostru”, a declarat Valentin Morar, conducătorul societăţii care realizează proiectul.

Dezvoltatorul imobiliar arădean a ridicat în municipiul de pe Mureş ansamblul Arad Plaza, dar şi un proiect de vile din Cluj-Napoca, un proiect finalizat în anul 2012 în Brașov, dar și ansamblul Sunny Ville din Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.