O nouă dare de seamă a primarului Robu cu privire la STPT...

O nouă dare de seamă a primarului Robu cu privire la STPT – 2.500 de sesizări cu privire la iluminatul stradal au fost depuse la fosta RATT. Câte au fost soluționate

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a ținut să laude Societatea de Transport Public Timișoara, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la PNL Timiș, pentru modul în care se ocupă de întreținerea iluminatului stradal. Potrivit primarului Timișoarei, în ultimul an, au fost depuse aproximativ 2.500 de sesizări, prin care cetățenii semnalau locuri în care iluminatul stradal nu funcționează, iar 904 ar fi fost soluționate.

“Am avut foarte mari probleme cu iluminatul stradal de multă vreme, de când n-am mai avut operator de mentenanță. De dată recentă a intrat în vigoare contractul cu STPT, pentru asigurarea acestei mentenanțe. S-au cumulat 2.500 de sesizări și reclamații vizavi de iluminat în aproximativ an, de când n-am mai avut întreținere. În acest timp scurt de când STPT se ocupă de iluminat, au fost soluționate 904 sesizări, ceea ce confirmă că decizia noastră de a delega serviciile de mentenanță către STPT a fost una rațională, binevenită”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a explicat că, în acest moment, în cadrul compartimentului din cadrul STPT care se ocupă de întreținerea iluminatului stradal, condus de Petru Ehegartner, proaspăt reîntors în PNL după ce a plecat din ALDE, sunt angajați 26 de electricieni și doi ingineri.

“Această echipă lucrează exemplar.


I-am întâlnit noaptea pe angajați în diverse locații făcându-și treaba. La Mărăști i-am văzut cel mai bine cum își desfășoară treaba, toată munca a fost făcută mai ales noaptea. (…) Cei de la STPT mă informează că o parte din defecte țin de alimentarea efectivă cu energie electrică. Deci, Enel trebuie să intervină și echipa de la STPT a făcut sesizarea de rigoare către Enel Distribuție. Altele sunt în sarcina STPT. Se vor face toate remedierile. În timp scurt s-au făcut 904 remedieri. E greu de suportat întunericul de pe străzi, însă greul a trecut”, a mai afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a estimat că până la sfârșitul anului toate sesizările vor fi rezolvate.

Vă reamintim că, până în această vară, nicio firmă nu s-a mai ocupat de întreținea serviciului de iluminat public din Timișoara, începând de anul trecut. O soluție a fost găsită de primărie, care s-a gândit să atribuie direct contractul de delegare pentru acest serviciu către Societatea de Transport Public Timișoara. Pentru atribuirea directă a acestui contract a fost nevoie însă și de un aviz din partea Consiliului Concurenței, care a venit la începutul lunii iulie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.