O nouă ediție a Festivalului Fanfarelor, la Timișoara. Ce trupe participă

O nouă ediție a Festivalului Fanfarelor, la Timișoara. Ce trupe participă

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XXX-a ediţie a Festivalului Fanfarelor, o manifestare tradiţională a oraşului, va avea loc mâine, de la ora 12:15. La festival participă fanfara Garnizoanei Militare Timişoara, fanfara „Pro Amicitia” Timişoara, fanfara populară din localitatea sârbească Grebenac, fanfarele cărăşene din Mercina, Lăpuşnic şi Răcăjdia, fanfara casei de cultură „Ion Cojar” din Recaş şi fanfarele din comuna arădeană Almaş şi oraşul Nădlac.

Invitat special al evenimentului este Ovidiu Lipan Ţăndărică, care, după succesul de anul trecut, este prezent şi în acest an cu interpretări ale unor piese cunoscute şi îndrăgite, printre care „Margareta” sau „Bătuta de la Iaşi”.


El va susţine un recital împreună cu Fanfara de la Zece Prăjini şi fanfara „Transilvania” din Cugir, cunoscută în plan internaţional prin participarea la mari festivaluri de jazz şi colaborări cu artişti renumiţi, precum Goran Bregovici.

Programul va începe la Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Timiş de pe strada E. Ungureanu, de unde fanfarele participante se vor îndrepta spre Piaţa Victoriei, unde vor susţine un scurt recital în faţa clădirii operei. De la ora 17:00, în sala Capitol, muzica de fanfară şi spiritul balcanic se vor împleti într-un spectacol inedit, care doreşte să scoată în evidenţă multiculturalitatea specifică şi tradiţională a Banatului. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.