Oficialitățile s-au înghesuit la deschiderea noului an școlar de la Liceul “Grigore...

Oficialitățile s-au înghesuit la deschiderea noului an școlar de la Liceul “Grigore Moisil” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Forfotă mare, în această dimineață, pe terenul de sport al Liceului Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara. Peste 1.300 de elevi însoțiți de părinți au participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar. La fel ca în anii precedenți, oficialitățile s-au înghesuit să participe la ceremonie. Printre cei prezenți s-au numărat primarul Nicolae Robu, însoțit de fiul său, prefectul Eva Andreaș, viceprimarul Dan Diaconu, deputatul PNL Marilen Pirtea, consilierul local PSD Luminița Țundrea şi șeful Direcției Edilitare din Primăria Timișoara, Chiș Culiță. Festivitatea a început cu intonarea imnului național, o slujbă religioasă, iar apoi cu discursul directorului și al reprezentanților autorităților locale și județene prezenți.

“Excelența la Moisil este rezultatul muncii unor generații de elevi. Am avut și în acest an 100% rată de promovabilitate la examenul de Bacalaureat. 51% dintre absolvenții noștri au obținut note peste 9. Dragi viitori absolvenți, aveți datoria să mențineți rata de promovabilitate maximă. Este o cinste pentru noi să-l avem aici pe primarul Timișoarei, prof. univ. dr. ing. Nicolae Robu. Vă mulțumim că ne-ați oferit imobilul de pe str. Aluniș pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii”, a spus Cerasela Bociu, directorul unității de învățământ, în discursul său.

“Vreau să vă asigur de toată disponibilitatea de a face tot ce ne stă în putință pentru a vă asigura cele mai bune condiții să învățați. Educația este foarte importantă. Aveți profesori deosebiți, dragi elevi, profitați și învățați din știința lor. Să vă bucurați de tot ce acest oraș vă oferă, mulți ne invidiază că locuim în el. Ne place să avem în orașul nostru directori care ne cer mai multe decât putem face, asta înseamnă că țin la școală.


Știu ce înseamnă să fiți dascăli, aveți o profesie nobilă, puneți suflet în ea, că altfel nu se poate”, a declarat Nicolae Robu.

La Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara învață 1.354 de elevi, de la clasa pregătitoare până în clasa a XII-a, cărora le predau 116 profesori.

Vă reamintim că primarul Nicolae Robu a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că în prezent se lucrează la realizarea platformei betonate din curtea clădirii de pe str. Gheorghe Doja, în care învață mai multe clase ale Liceului “Grigore Moisil”, unde vor fi amplasate opt „containere”. Șase vor fi transformate în săli de clasă, iar celelalte două în grupuri sanitare. Containerele vor fi donate de reprezentanții unei multinaționale.

Liceul “Grigore Moisil” este una dintre cele mai aglomerate unități de învățământ din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.