Parteneriat de business la CCIAT. Mai multe firme din Bulgaria caută oportunităţi...

Parteneriat de business la CCIAT. Mai multe firme din Bulgaria caută oportunităţi de afaceri la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

O delegaţie de afaceri din Bulgaria a vizitat Timişoara în căutarea de noi parteneri de business. Reprezentanţii celor 13 firme au luat parte la un eveniment de tip business to business, împreună cu mai multe companii româneşti, la o acţiune găzduită de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

Întâlnirea a fost parte dintr-un acord semnat de cele două camere – CCIAT şi Camera de Comerţ și Industrie Bulgaro-Română din Ruse – ,anul trecut, care prevede susţinerea mai multor evenimente care să ajute la dezvoltarea relaţiilor de afaceri dintre cele două ţări. „Unul dintre scopurile întâlnirii este familiarizarea companiilor bulgăreşti cu firmele din această regiune, care poate deveni atractivă pentru investiţii. Rezultatele pe care le aşteptăm de la această întâlnire sunt creşterea cunoştinţelor pe care le au companiile despre activitatea celor două camere. Anul trecut, schimburile comerciale dintre cele două ţări au depăşit 4,3 miliarde de euro. Există tendinţa ca această sumă să crească.


În fiecare an, investiţiile din Bulgaria în România cresc cu 25%, cel mai bine în acest moment sunt reprezentate companiile comerciale. Ca şi ambasadă noi susţinem orice iniţiativă a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Bulgare. Dorim mult succes acestor acţiuni care au loc la Timişoara, dar şi la Arad”, a declarat Ivailo Ivailov, ataşatul comercial al Bulgariei la Bucureşti.

În urma primelor discuţii purtate se doreşte dezvoltarea relaţiilor economice dintre cele două părţi. „Este un parteneriat de afaceri între Camera de Comerţ Bulgară şi Camera de Comerţ Timiş. Este primul de acest gen pentru că relaţiile cu partea bulgară au fost mai degrabă timide până anul trecut când s-a semnat un acord de colaborare între cele două ţări, rezultând acest parteneriat. Sperăm ca în urma acordului companiile româneşti şi bulgăreşti să fie mulţumite şi să semneze cât mai multe contracte”, a declarat Stana Stanoiev, din partea CCI Timiş.

Acţiunea de la Centrul de Afaceri a fost prima de acest gen, dar vor mai urma şi altele. „Anul trecut, o delegaţie a Camerei de Comerţ din Ruse a făcuzt o primă vizită în Timişoara cu scopul de a se crea un parteneriat. Aceasta a fost prima vizită oficială din Bulgaria şi a avut ca scop prezentarea ţării. În acest moment avem încheiat un parteneriat de colaborare. (…) Se doreşte stabilirea de întâlniri şi contacte pentru companiile bulgare şi româneşti din această zonă”, a spus, la rândul ei, Eleonora Ivanova, directorul Camerei de Comerţ Bulgaro-Română Ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.