Peste 200 de ani de ştiinţă, pierduţi în flăcări. Muzeul Naţional din...

Peste 200 de ani de ştiinţă, pierduţi în flăcări. Muzeul Naţional din Brazilia, mistuit într-un incendiu de proporţii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Un incendiu masiv a cuprins, ieri, Muzeul Naţional al Braziliei, pierderile fiind prea mari pentru a fi calculate, potrivit preşedintelui brazilian Michel Temer. Muzeul și-a sărbătorit bicentenarul pe 6 iunie.

Potrivit presei internaţionale, flăcările au izbucnit în jurul orei locale 19:30 (22:30 GMT), când în interior erau doar paznici, muzeul fiind închis publicului. Nu există răniţi. Jurnaliştii de la CNN scriu că pompierii din șapte stații diferite au lucrat toată noaptea pentru a stinge incendiul care, deocamdată, nu se ştie de la ce a pornit.

„Pierderea colecției Muzeului Național este insurmontabilă pentru Brazilia. Două sute de ani de muncă, cercetare și cunoștințe au fost pierdute. Este o zi tristă pentru toți brazilienii”, a scris preşedintele Braziliei pe Twitter. Directorul muzeului, João Carlos Nara, a declarat că pagubele au fost „ireparabile”, scrie CNN.

Clădirea, cea mai veche instituţie istorică din ţară, a fost înființată la 6 iunie 1818 de João VI din Portugalia la sosirea sa în Rio de Janiero ca parte a familiei regale imperiale. Muzeul din Rio de Janeiro este un fost palat regal care a fost transformat într-un muzeu, în urmă cu 200 de ani.


Deţinea cel puţin 20 de milioane de artefacte, expoziţii în domeniul antropologiei biologice, arheologie, etnologie, geologie, paleontologie şi zoologie. Anul acesta, muzeul găzduia o serie de evenimente și activități pentru a comemora bicentenarul.

Foto: CNN.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.