Peste o sută de incendii în Timiş, într-o singură lună. Care sunt...

Peste o sută de incendii în Timiş, într-o singură lună. Care sunt sfaturile pompierilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-958402495">

Luna august a fost solicitantă pentru pompierii din Timiş, arată statisticile ISU. Potrivit acestora, salvatorii au fost solicitaţi să intervină chiar şi la trei incendii pe zi, indică datele oficiale.

Pompierii au stins 45 de incendii asupra imobilelor, dintre care 33 de cazuri au implicat gospodăriile oamenilor. În alte 57 de situaţii, salvatorii au intervenit la incendiile de vegetaţie uscată.

ISU Timiş recomandă tuturor, pentru prevenirea incendiilor în gospodărie sau în afara acesteia, să instaleze detectoare individuale de fum, câte unul în dormitoare, camera de zi şi holuri, dar şi să păstreze carburanţii sau alte lichide inflamabile pentru uz casnic doar în ambalaje metalice special destinate, închise ermetic, în locuri protejate şi fără a se depăşi cantitatea de 25 l. Pompierii mai spun şi că buteliile de gaze nu trebuie aşezate în apropierea surselor de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare, iar chibriturile şi brichetele trebuie ţinute cât mai departe de copii.

De asemenea, arderea resturilor menajere se face doar la distanţe corespunzătoare de locuinţe şi anexe gospodăreşti, asigurându-se supravegherea pe tot parcursul acesteia, iar înainte de a părăsi locul de ardere, acesta trebuie stins cu apă.

Nu fumaţi în pat, recomandă ISU, când sunteţi obosit sau aţi luat medicamente şi nu lăsaţi ţigara aprinsă înainte de a părăsi încăperea. Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii, dar şi suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori.

Pompierii recomandă, pentru asigurarea intervenţiei în caz de incendiu, amplasarea în bucătării a unui stingător de incendiu sau a unei pături de incendiu.

Foto: ISU Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.