Defensiva alb-violetă a cedat în prelungiri. ASU Politehnica a luptat pentru un...

Defensiva alb-violetă a cedat în prelungiri. ASU Politehnica a luptat pentru un punct dar a pierdut la Ploieşti

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ASU Politehnica a luptat pentru un punct la Ploieşti, dar a cedat în final. Petrolul Ploieşti s-a impus cu 2-0 după două goluri marcate în prelungiri. Laurenţiu Marinescu şi Şaim au punctat după 90 de minute în care gazdele au avut puţine şanse notabile de a puncta.

Toată lumea aştepta ca „haita” lupilor să se arunce asupra careului „Băieţilor în ghete” din primele minute. Totuşi, ASU Poli a avut prima fază notabilă, dar şi discutabilă, la poarta lui Tordai. Portarul a reţinut lovitura de cap a lui Nicolescu de undeva de la limita liniei porţii, fază la care oaspeţii au solicitat gol, arbitrul Vladimir Nagy nu a fost de acord şi a lăsat jocul să continue. Petrolul a controlat treptat jocul, dar fără a crea pericol în prima repriză la poarta lui Murariu, timişorenii prestând şi un joc răbdător, de echipă în deplasare.

Repriza secundă a început după coordonate asemănătoare.


Poate cu petroliştii mai insistenţi. În minutul 57 ASU Poli a ameninţat dintr-o fază fixă de la distanţă, dar şutul lui Ignea a fost reţinut de Tordai fără probleme. Galben-albaştrii au dominat în continuare, dar încercările ofensive au fost de cele mai multe ori previzibile. Gazdele au beneficiat şi de foarte multe faze fixe acordate uşor. Cu puţin noroc în minutul 79, la o deviere, Şaim putea trimite periculos cu capul, dar lovitura a fost slabă şi reţinută de Murariu.

Cu zece minute înainte de final Lumu ratează conexiunea cu o centrare periculoasă trimisă de un alt nou intrat, Ştefănescu, la o distanţă scurtă de o intervenţie bună a lui Bilia în careu, au fost fazele mai periculoase ale amfitrionilor. În minutul 85 „centralul” mai face un cadou ploieştenilor, o indirectă în careu la un picior ridicat ce-i drept mai sus de Mera, care nu a pus însă în pericol adversarii. Marinescu a şutat însă în zidul format din cam toţi jucătorii timişoreni şi a ieşit doar un corner. Spiritele s-au încins iar Bedea a intrat agresiv asupra unui adversar peste două minute, scăpând de această dată doar cu un „galben”.

Când jocul părea să se îndrepte către un fad 0-0 o centrare s-a conectat. Ghinga a protejat şi Laurenţiu Marinescu a şutat din careul mic imparabil pentru Murariu. În miutul 90+3 Şaim a stabilit scorul final cu un şut din afara careului după ce alb-violeţii nu au mai respectat nici poziţiile în teren.

2-0 pentru Petrolul şi ASU Poli rămâne cu doar şapte puncte după şapte runde.

Petrolul Ploiești: Tordai – Olaru, Fl. Plămadă, Cazan, Țigănașu – Ghinga (cpt.) – Popescu (46 Lumu), Ciocâlteu (72 Ştefănescu), L. Marinescu, Șaim – Arnăutu (54 Cl. Herea) Antrenor: Leo Grozavu.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Nicolescu (66 Lazea), Vidrăsan – Bedea, Ignea, Bozian (70 I. Plămadă) – Velici (88 Bănică). Antrenor: Cosmin Petruescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.