Plimbări cu căruța trasă de cai, răchie și bucate tradiționale în cadrul...

Plimbări cu căruța trasă de cai, răchie și bucate tradiționale în cadrul unui eveniment inedit, la Margina FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2117006368">

O acțiune inedită a fost organizată, în acest sfârșit de săptămână, în localitatea Margina, din județul Timiș, în cadrul proiectului cultural „Cămine în mișcare”, derulat de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și produs de Asociația „Prin Banat”. Astfel, sâmbătă, cei prezenți în localitatea timișeană au avut parte de plimbări cu căruțele trase de cai, un spectacol de teatru, ateliere creative, jocuri pentru copii și o zonă de creare a unei instalații de artă comunitară.

„Ziua a început la Centrul de Informare Turistică Margina, unde a fost pregătită o degustare de bucate tradiționale. A urmat o plimbare cu căruțele trase de cai, pe traseul Margina-Sintești-Peșă-Zorani. Prima oprire a fost la Muzeul Satului din Sintești, care e însuflețit în întregime doar de exponate ale gospodăriilor din împrejurimi, iar apoi a urmat un altfel de picnic, la izvorul de la Peșă, cu pâine în țăst, mălai, platouri cu produse de casă și nelipsita răchie. Turul s-a încheiat în Zorani, la casa în care a fost culeasă povestea de viață în cadrul proiectului Cămine în Mișcare și care a inspirat spectacolul de teatru “Altă zi cu soare”, pus în scenă de cei de la Asociația Solidart, care se va juca în acel loc la evenimentul principal din 28-30 septembrie. Întoarcerea din turul cu poveste a fost urmată de spectacolul de teatru Ferma, producție inspirată din celebrul roman a lui George Orwell, în care cei de la Auăleu i-au încântat pe spectatorii veniți pe platoul verde de lângă clădirea Primăriei Margina”, au transmis organizatorii acțiunii.

Următoarea întâlnire va avea loc între 28 și 30 septembrie, la evenimentul principal pe anul 2018 al proiectului „Cămine în Mișcare”, în satele Margina și Zorani, din județul Timiș, cu teatru, muzică, vânătoare de povești, street art, cine-concert, animație stradală, instalații de artă, tururi ghidate, plimbări cu căruța trasă de cai sau târg de produse locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.