Politehnica din Timişoara are locuri în cămine pentru toţi studenţii din afara...

Politehnica din Timişoara are locuri în cămine pentru toţi studenţii din afara oraşului. Ce categorie de tineri beneficiază de subvenţionare integrală a cazării

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica din Timişoara susţine că poate asigura locuri în cămine pentru toţi studenţii din afara oraşului. În plus, rămân locuri libere şi pentru cei care participă la sesiunea de admitere din toamnă.

Pentru confortul studenţilor au fost făcute şi investiţii semnificative. În prezent, UPT dispune de 16 cămine studențești, dintre care două de garsoniere, capacitatea totală de cazare fiind de 6.067 de locuri. Căminele sunt dotate cu mobilier, frigidere, bucătării și spălătorii complet echipate, precum și acces la Internet.


În perioada de vară, Universitatea Politehnica Timișoara a investit peste 300.000 de euro pentru reparații și dotări la căminele și cantinele din campusul universitar.

După sesiunea de admitere din luna iulie, totalul solicitărilor de cazare (precazări + studenți admiși în anul I) este de 5.450 de locuri. Locurile rămase disponibile vor fi alocate studenților care solicită cazare după sesiunea de admitere din luna septembrie.

Taxele de cazare în cămin sunt cuprinse între 95 şi 220 de lei/persoană pe lună, în funcție de confort, de numărul studenților în cameră și de regimul fără taxă/cu taxă la care este încadrat solicitantul. Atât cazarea, cât și masa studenților UPT sunt asigurate la prețuri subvenționate. Din acest an, pentru studenții proveniți din licee din mediul rural, UPT asigură cazare gratuită timp de un an și 10 tichete de masă gratuite în fiecare lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.