Premieră la Cotroceni – Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT

Premieră la Cotroceni – Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT

0
DISTRIBUIȚI

Pentru prima dată în istoria postdecembristă, președintele României a suspendat şedinţa CSAT. S-a întâmplat astăzi, când şeful statului convocase CSAT pentru rectificarea bugetară.

Anunţul a fost făcut de Klaus Iohannis, la finalul şedinţei CSAT care a durat aproximativ 45 de minute. „(…) Guvernul a publicat un proiect de rectificare în august, puternic pozitivă. Totuși, spre surprinderea multora, pe o rectificare puternic pozitivă guvernul a propus tăieri semnificative la instituții din zona securității naționale. Ulterior a venit cu un nou proiect.


Este inexplicabil de ce s-a insistat în continuare pe diminuarea fondurilor instituțiilor din zona securității naționale. Guvernul nu a venit cu explicații.  Nu s-a obținut consens și nu s-a dat aviz. Prin suspendarea ședinței CSAT am creat posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Hotnews.

Este o obligaţie a CSAT să ia în discuţie rectificarea bugetară, atunci când sunt propuneri care vizează bugetul de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Foto: presidency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.